Meidän yhdistelmävaunut: Cybex Priam Chrome Brown

01 maaliskuuta 2021Mainitsinkin joitain viikkoja sitten, että päädyimme hankkimaan Cybex Priam -merkkiset yhdistelmävaunut. Alustavasti meillä oli muutamien eri merkkien vaunuvaihtoehtoja mielessä, mutta loppujen lopuksi Priamit vievät voiton - aika ylivoimaisesti. Meille mieheni kanssa muodostui nopeasti selkeä ajatus siitä, mitä vaunuilta haluamme ja millaiset ominaisuudet meille on tärkeät. 


Miksi päädyimme sitten valitsemaan juuri Cybexin Priamit?


Tärkeimmät kriteerit vaunuille


♥ Helppo kasaus

♥ Pitkä käyttöikä

♥ Kiva ulkonäkö

♥ Kääntyvät etupyörät

♥ Hyvät materiaalit

♥ Keveys

♥ Turvallisuus


Koin jotenkin erityisen tärkeäksi, että vaunut olisi helppo laittaa kasaan ja ne olisi näppärä ottaa vaikkapa autoon mukaan. En halunnut hankkia erikseen matkarattaita, joten Cybexien keveys vakuutti, ettei niitä tulisi todennäköisesti erikseen tarvitsemaan näiden rinnalle. Cybexit ovat ihanan kevyet, mutta kuitenkin riittävän tukevat. Eivät siis kauhean raskaat työntää ketteryydensä takia, mutta kuitenkin "jaloillaan seisovat". Vaunurungolla on ns. yksikätinen kasaus eli vaunurungon saa yhdellä kädellä laitettua kasaan ja napattua vaikka autoon mukaan. Näppärää!


Lisäksi Priameista löytyy kääntyvät etupyörät, jotka ovat myös mahdollista lukita. Etupyörät ovat hieman pienemmät kuin takapyörät, mutta niiden tilalle on saatavilla lisävarusteena isommat pyörät myös eteen. Ja jos luminen talvi yllättää, voi hankkia etupyörien tilalle vaikkava minisukset, haha. 


Yksinkertainen toimivuus ja turvallisuus olivat tietysti tärkeitä ominaisuuksia, mutta kieltämättä myös Priamin ulkonäkö miellyttää todella paljon. Vaunujen yksityiskohdat ovat viimeistellyt ja pelkästään niitä katsellessa nousee hymy huulille. Vaikka turvallisuus menee ehdottomasti pinnallisuuksien edelle, on mielestäni ihanaa, että Priamien kohdalla nämä saa samassa paketissa. Laadukkaat materiaalit ja pitkä käyttöikä 


Käyttökokemuksia meillä ei toki vielä ole, mitä nyt kotona olemme päässeet näitä vaunuja testailemaan. Kotitestailun perusteella vaunut ovat vaikuttaneet hyviltä. Kankaat ovat laadukkaat, vaunukoppa on todella tilava ja kopasta löytyy avattavat tuuletusaukot. Hankkimaamme vaunupakettiin sisältyy siis runko, lux-vaunukoppa, istuinosa, turvakaukalon adapterit ja sadesuojat. Hankimme vaunuihin Cybexin oman Cloud Z -turvakaukalon, joten sen saa näppärästi kiinni runkoon adapterien avulla.


Valitsimme vaunujemme rungon sävyssä Chrome/Brown sekä vaunukopan ja istuinosan kankaat värissä Stardust Black. Mustat vaunukankaat on saatavissa myös sävyssä Deep Black, joka on ehkä pinnaltaan hieman mattamaisempi kuin kimaltavapintainen valitsemamme stardust. 


Valmistajan sivuilla kerrotaan, että istuinosalle painoraja olisi 22kg, jolloin vaunuja voisi käyttää arviolta noin 4-vuotiaaksi asti. Vaunukopan painoraja on 9kg, joten keskimäärin sekin on melko pitkäikäinen. Istuinosasta ei nyt valitettavasti ole erikseen kuvia (tai on yksi puhelimella otettu epätarkka kuva), sillä se on odottamassa käyttöä. Testasimme toki istuinosaa runkoon, mutta näimme järkevämmäksi jättää sen vielä säilytykseen, jotta se ei turhaan pyöri nurkissa pölyyntymässä. Kirjoitellaan siitä vaikka sitten paremmin speksejä ja käyttökokemuksia, kun joskus vaihdetaan vaunukoppa istuinosaan.


Onko teillä kokemuksia Priameista? Vai oletteko kenties vannoutuneet johonkin toiseen vaunumerkkiin?

Share your opinion:

Jätäthän vain asiallisia kommentteja.

Kiitos kommentistasi!