Sairaalakassin sisältö

13 huhtikuuta 2021


*sisältää mainoslinkin


Heippa ja kivaa uutta alkanutta viikkoa. Täällä on tänään pakollinen lepopäivä ikävien liitoskipujen takia, joten ehdin vihdoin kuvailla tänne blogin puolelle sairaalakassin sisältöä. Aloitin vauvan pyykkien pesun viikko sitten ja tällä hetkellä kaikki vauvanvaatteet ja muut vauvan tekstiilit ovatkin jo pesty, ja tarvittavat vaatteet saatu kassiin odottelemaan. 


Täällä blogin puolella on viime aikoina ollut sattuneista syistä aika raskauspainotteista menoa, sillä en valitettavasti ole pystynyt julkaisemaan sisustukseen tai kotijuttuihin liittyviä juttuja keskeneräisen remontin takia. Meidän vauvan huoneen remontti tosiaan viivästyikin parilla viikolla, mutta pian sen pitäisi olla valmis. Sitä ennen kotiamme valtaa vielä hienoinen kaaos! Toivottavasti ette ole jo korvianne myöten täynnä raskaushöpinää...


Sairaalakassin pakkaaminen


Sairaalakassin pakkaaminen tuntui olevan itselleni totaalinen mysteeri. Mitä ihmettä sairaalaan kannattaisi ottaa mukaan? Omalla kohdallani synnytys tulee olemaan hyvin suunniteltu ja ajankohta jo etukäteen tiedossa, vaikka toki pieni mahdollisuus on aina myös siihen, että vauva lähtisi syntymään etukäteen. Näin ollen sairaalakassin sisältökin on ehkä vähän tiiviimpi, kun sairaalassa ei mene odotteluun aikaa ennen varsinaista synnytystä. 


Meidän sairaalakassista löytyy:

  • neuvolakortti
  • kotiutumisvaatteet vauvalle (pakkasin ne pieneen pupukuvioiseen kangaspussiin)
  • itselle vaihtovaatetta, ja sairaalaan mentäessä rennot ja mukavat kuteet ylle
  • miehelle vaihtovaatetta (tarkoitus saada perhehuone, mikäli mahdollista)
  • vauvalle peitto ja harso sekä muutama vaippa
  • hygieniatuotteet (hammasharjat, kasvojen puhdistus- ja voidetuotteet, suihkusaippua, deodorantti, hiuspompula), näiden osalta suosin matkakokoja!
  • *imetysliivit, nännivoide, liivinsuojia
  • evästä (ehdottomasti lakuja ja salmiakkia), vesipullo
  • varavirtalähde
  • kamera

En haluaisi pakata mitään turhaa sairaalaan mukaan, enkä usko, että tarvisin sairaalaan vaikkapa kauratyynyä tai viihdykettä luppoaikaan. Puhelin riittää varmasti täyttämään "tylsiä" hetkiä ja eiköhän sairaalaoloajassa ole jo tarpeeksi itsessään jännitystä. Toivomme saavamme perhehuoneen, joten pakkaan myös miehelle vaihtovaatetta sekä hygieniatuotteita mukaan. Lisäksi toki näiden ohella lähtee mukaan turvakaukalo vauvalle, joka odottelee autossa kotiin lähtöä. 

Sektioon liittyen olen lukenut suosituksia myös cuplaton-itsehoitolääkkeestä, joka voisi lievittää ilman kertymistä vatsaan leikkauksen jälkeen. Tätä tarjotaan toki usein myös sairaalasta, mutta ehkä olisi hyvä varautua myös ihan omalla putelilla. Tätä täytyy käydä vielä hakemassa apteekista ja heittää sairaalakassiin odottelemaan. Tarkoitukseni on aloittaa myös loppuviikosta maitohappobakteeri"kuuri", joka tukisi myös vatsan tasapainoa ennen leikkausta. 

Synnytykseen on enää hieman reilu 3 viikkoa. Kuulostaa niin lyhyeltä ajalta. Meillä on itseasiassa ensi viikolla käynti äitiyspolilla, jolloin arvioidaan tarvitseeko sovittua sektioajankohtaa vielä aikaistaa entisestään. Onkin siis hyvä, että sairaalakassi on jo päällisin puolin pakattu valmiiksi.


Puuttuukohan meidän sairaalakassista jotain oleellista? 

Share your opinion:

Jätäthän vain asiallisia kommentteja.

Kiitos kommentistasi!