Eteisen kesäinen piritys

22 kesäkuuta 2021


Kaupasta on välillä ruokaostosten yhteydessä kiva napata kukkakimppu piristämään kotia. Usein meidän kotoa löytyykin neilikoita, joista pidän niiden pitkän kestävyyden takia. Neilikoista on helppo yhdistää vaikkapa luonnonkukkia kaveriksi, sillä se näyttää hyvältä yhdessä niin monen kukan tai kasvin kanssa. 


Tein tyttäremme kastejuhlaan itse neljä samanlaista kukkakimppua. Kukkakimpput koostuivat neilikoista, harsokukasta, eukalyptuksesta ja pioneista. Pionit eivät montaa päivää kestäneet, mutta sen sijaan eukalyptuksesta, neilikoista ja harsokukista on hieman pidemmäksi aikaa iloa. Eukalyptuksen usein kuivatan ja lisään sisustukseen kuivakukkina, mutta neilikat ja harsohukan hävitän, kun ne alkavat varisemaan. 

Kastejuhlassa meitä ilostutti eteisessä yksi tekemäni kimppu, jonka säilytinkin hieman pidempään poistamalla  huonoksi menneet pionit ja siirtämällä eukalyptuksen kuivahtamaan omaan astiaansa. Neilikka-harsokukkakimppu piristikin kivasti vielä noin reilun viikon kastejuhlan jälkeen, kunnes harsohukka lähti kuivahtamaan ja varsisemaan. 


Pelkistetty neilikka ja harsohukka olivatkin yllättävän kaunis yhdistelmä. Täytynee toisenkin kerran yhdistää nämä kaksi keskenään. Share your opinion:

Jätäthän vain asiallisia kommentteja.

Kiitos kommentistasi!