Kokemuksia Cybex Priam yhdistelmävaunuista

21 kesäkuuta 2021Joku saattaa muistaakin, että jo raskausaikana hankimme Cybex Priam yhdistelmävaunut, joiden käyttöönottoa odotin todella paljon. En olisi uskonut, että innostuisin näinkin paljon materiasta ja vielä yhdistelnmävaunuista, mutta niin siinä sitten vaan kävi! Vaunujen suhteen odotukset olivatkin aika korkealla ja ei todellakaan suotta: ovathan Priamit saaneet osakseen kehuja monelta suunnalta niin käyttöominaisuuksiltaan kuin ulkonätekijöidenkin saralta. Nyt vihdoinkin pääsen kirjoittelemaan tänne aitoja käyttökokemuksia Priameista, joiden kanssa on tosiaan vaunuttelua takana pian kahden kuukauden verran.

Hankkimaamme Cybexin vaunupakettiin sisältyy runko, lux-vaunukoppa, istuinosa, turvakaukalon adapterit ja sadesuojat. Hankimme vaunuihin Cybexin oman Cloud Z -turvakaukalon, joten sen saa näppärästi kiinni runkoon adapterien avulla. Lisäksi hankimme myös vaunuihin kuuluvan hyttyssuojan. Tällä hetkellä käyttökokemuksia on kertynyt pääasiassa vain vaunujen kanssa autoilusta ja vaunulenkeistä, sillä paikallaan oleviin vaunuihin meidän murunen ei oikein tykkää nukahtaa. 


Cybex Priam lux-vaunukoppa ja Cloud Z i-Size -turvakaukalo

Valitsimme vaunujemme rungon sävyssä Chrome/Brown sekä vaunukopan ja istuinosan kankaat värissä Stardust Black. Mustat vaunukankaat on saatavissa myös sävyssä Deep Black, joka on ehkä pinnaltaan hieman mattamaisempi kuin kimaltavapintainen valitsemamme stardust. Vaunukopan painoraja on 9kg, joten sekin on melko pitkäikäinen niin painorajoituksen kuin myös leveytensäkin puolesta. Tämä uusi vaunukoppa on nimittäin huomattavasti leveämpi kuin vanhempien Cybex Priamien kopat. 

Vaunukoppa on sisäosasta aavistuksen koholla pään puoleisesta päädystä, joten vauvalla voi olla mukavempi makoilla kopan pohjalla, kun alusta ei ole täysin tasainen. Vaunukopan takaa löytyy myös leveät tuuletusaukot, jotka on helppo avata joko täysin auki tai vain osittain. Vaunukopan päällisen saa myös halutessaan kokonaan auki, joka on hyvä ominaisuus erityisesti kuumilla keleillä. Vaunukoppa on nostettavissa yhdellä kädellä ratasosasta irti memory-nappien ansiosta. Vaunujen käsittely on siis varsin helppoa. Ratasosaan saa myös kiinnitettyä adapterien avulla Cloud Z -turvakaukalon, johon ihastuin sen turvallisuus- ja käyttöominaisuuksien myötä. Cloud Z -turvakaukaloa voidaan käyttää 45 - 87 cm pituisille lapsille, ja sen painoraja on 13 kg. Cloud Z  erityisominaisuuksiin lukeutuu sen kääntöominaisuus telakassa auton ovelle sekä makuuasentoon avaaminen turvakaukalon ollessa kiinni ratasosassa tai vaikkapa lattialla. Auton telakassa makuuominaisuus ei ole käytettävissä. Tähän Cloud Z -turvakaukaloon sopivan Base Z- telakkaan on yhdistettävissä myöhemmin myös Sirona Z -turvaistuin. Muita turvakaukalon etuja ovat L.S.P. System -sivutörmäyssuoja, irrotettava vauvatuki, XXL-kuomu, jossa on UVP50+ -suoja sekä 11 eri korkeuteen säädettävä pääntuki.

Sekä turvakaukalo että telakka täyttävät uusimman i-Size -luokituksen vaatimukset.Vaunut autoon ja menoks!

Vaunut ovat erittäin helppo taittaa kasaan, joten ne on vaivatonta ottaa myös autoon mukaan. Vaunut saa kasaan yksikätisesti, sillä kasaantaitto- ja työntöaisan sääntönapit ovat allekkain työntöaisan keskellä. Vaunut mahtuvat myös hyvin ainakin farkkuauton takakonttiin, jossa on tilanjakaja asennettuna keskelle. 

Olemme reissanneet jo melko paljon vaunujen kanssa niin kotikaupungissa kuin sen ulkopuolellakin. En oikein keksi mitään huonoa sanottovaa vaunujen käytöstä matkassa mukana, sillä kaikki on sujunut niin helposti ihan yksin vauvan, vaunujen ja koirankin kanssa autoillessa. 

Koska turvakaukalon saa makuuasentoon, voi vauva nukkua pidempään kaukalossa. Lisäksi vaunujen tavarakorin saa suuremmaksi avaamalla taitoksen. jolloin esimerkiksi suurempikin hoitolaukku tai -reppu mahtuu alaosaan helposti. Ratasosaan olisi vielä hankittavissa mukiteline, joka meillä on vielä ostoslistalla. 

Kokonaisuudessaan olen oikein tyytyväinen Cybex Priam yhdistelmävaunuihin sekä hankkimaamme Cybex Cloud Z i-Size -turvakaukaloon. Miinuspuolina en keksi mitään muuta kuin sen, että turvakaukalon kuomuun ei saa ainakaan meidän vaunuverhoamme klipseillä kiinni, vaan olemme tarvittaessa käyttäneet sitten harsoa lisäsuojana. Turvakaukalon kuomu kuitenkin laskeutuu todella alas, joten harsoa ei tietysti välttämättä aina edes tarvitse. 

Täyden kympin vaunukokonaisuus siis ainakin näiden kokemuksieni perusteella!Share your opinion:

Jätäthän vain asiallisia kommentteja.

Kiitos kommentistasi!