Käytettyjen vauvanvaatteiden ostaminen: Mitä ja mistä?

25 kesäkuuta 2021


Pienten vauvan vaatteiden ostaminen on kivaa puuhaa. Vaikka vauvan vaatteita tuleekin ostettua myös ihan uusina, löytyy siistejä, vähän pidettyjä ja edullisia vaatteita paljon myös facebook-kirppiksiltä. Ajattelinkin vinkata tänne blogin puolelle omat suositukseni facekirppiksistä. 


Oma vaatemerkkisuosikkini on KappAhlista löytyvä Newbie-merkki. Newbie-merkille löytyy muutamia omia facebook-kirppiksiä, joissa myydään nimenomaan vain kyseisen merkin vaatteita. Lisäksi merkkivaatteille sekä ns. "markettivaatteille" (ai että, inhoan tuota ilmaisua) löytyy omia kirppisryhmiä. Itselleni ei ole niinkään merkitystä, minkä merkkisiä vaatteita oma lapseni käyttää, sillä en itsekään pukeudu vain merkkivaatteisiin tai ole lainkaan merkkiuskollinen. Tottakai ymmärrän, jos monet haluavat panostaa vaatteissa esimerkiksi kotimaisuuteen tai ekologisuuteen, mutta pelkästä logosta makseminen tuntuu hullulta! Itse arvostan luonnonmateriaaleja ja pyrinkin ostamaan vähintään 100% puuvillaisia vaatteita. Enemmän tosiaan vaatteissa arvostan materiaaleja ja kuoseja, kuin jotain tiettyjä brändejä. 


Käytettyjen vaatteiden ostamisessa kannattaa ottaa huomioon, ovatko ne minkä hintaisia ovh-hinnoiltaan, jotta ei tietämättään maksa liian suuria summia. Lisäksi kiinnittäisin huomiota, ovatko vaatteet pesty hajusteettomilla pesuaineilla. Myös lemmikit on hyvä huomioida, jos on allergioita. Käytettyt vaatteet kannattaa myös pestä vähintään 60 asteessa ja tarvittaessa pakastaa. En ostaisi vaatteita, jotka eivät kestä vähintään 60 asteen konepesua.


Facebook-kirppissuosikkejani


Newbie with love myyntiryhmä

Newbie with love myyntiryhmästä löytyy paljon ihania Newbie-kuoseja. Tuntuu, että täällä myydään ehkä enemmän tyttöjen kuin poikien vaatteita (tai sitten silmäni ovat osuneet vain tyttöjen kuoseihin). 


Täältä olen löytänyt hyväkuntoisia ja siistejä bodyja, housuja ja mekkoja.


Miinuksena ryhmästä se, että siellä hinnat nousevat joskus naurettavan korkealle. Itse en kuitenkaan tietyn kuosin takia suostuisi käytetystä vaatteesta maksamaan yli ovh:n. Mutta kukin tavallaan. :-)


Linkki ryhmään


Newbie-vaatteiden kirpputori


Linkki ryhmään


Rento Newbie kirppis

Tästä ryhmästä löytää mielestäni hyvällä hinta-laatusuhteella Newbie-merkkisiä vaatteita.


Linkki ryhmään


Teeny Tiny Style -kirppis

Tässä ryhmässä saa myydä eettisiä merkkejä, vaatteita maanläheisissä ja murretuissa sävyissä hillityillä kuoseilla sekä yksinkertaisia vaatteita pienillä twisteillä.


Linkki ryhmään


Pikkutyttöjen vaatekirppis

Ryhmässä myydään nimensä mukaisesti pienille tytöille vaatteita. Täällä ei ole tietääkseni merkkirajoituksia, joten löytyy edullisia ja kivoja vaatteita eri merkeiltä.


Linkki ryhmään
Lastenvaatteet ja erityisesti tällaiset pikkuvauvojen vaatteet ovat vaan niin ihania! 


Share your opinion:

Jätäthän vain asiallisia kommentteja.

Kiitos kommentistasi!