Ulkoilun ykkäsvaruste - Tula Explore kantoreppu

18 kesäkuuta 2021Ajatus yhdistelmävaunuista ja kakskytkiloisesta koirasta nostattaa hikipisarat otsalle. Tykkäisin kovasti tehdä vaunulenkkejä ja ulkoilluttaa samalla koiraa, mutta isomman koiran kanssa lenkkeily vaunujen kanssa ei ole ihan niin yksinkertaista. 


Meille aivan ehdoton koiran ulkoilutuksen pelastus on ollut kantoreppu. Jo muutamien kantokertojen jälkeen sain todeta, että kannatti hankkia. Vauva viihtyy loistavasti kantorepussa ja itse saan helposti lenkitettyä samalla koiraa, kun molemmat kädet ovat vapaana. 


Hankimme Tula Explore -kantorepun, jossa vauvaa voi kantaa kolmella eri systeemillä: omalla selkäpuolella kasvot menosuuntaan sekä etupuolella kasvot menosuuntaan tai kantajaa kohti. Pientä vauvaa kannetaan tietysti vauvan kasvot itseä vasten etupuolella, mutta uskoisin, että isomman vauvan tai taaperon kanssa muitakin ominaisuuksia tulee myöhemmin hyödynnettyä. Kantoreppu toimii siis ilman erillistä vauvatukea vastasyntyneestä (3,2kg ->) aina 20 kg saakka. Melko pitkäikäinen kapistus siis!
Tilasimme kantorepun netistä, mutta ennen ostopäätöstä olin päässyt testaamaan siskollani samanlaista kantoreppua, joten ihan sokkona en lähtenyt kuitenkaan näin kallista hankintaa tekemään. Kantoreppu sopii sekä minulle että miehelleni, joten molemmat voimme halutessamme kantaa vauvaa sen avulla. Aluksi nimittäin hieman epäilin josko kantoreppu voisi olla nafti miehelleni, joka on kuitenkin joitain senttejä vajaa 2 metriä pitkä. 


Vaikka pidänkin vaunuistamme niin paljon, on kantoreppu koiran kanssa tehtäviin lenkkeihin aivan ykkönen. Pienet lenkit onnistuvat toki hyvin koiran ja vaunujenkin kanssa, mutta kyllä itselle on vaan paljon mukavampi ja turvallisempi lenkkeillä molemmat kädet vapaana koiran kanssa. 


Onko teillä kokemuksia kantorepuista? Mikä on ollut teidän ykkösreppu? :-)


Share your opinion:

Jätäthän vain asiallisia kommentteja.

Kiitos kommentistasi!