Beige sohva harmaan maton kanssa

23 heinäkuuta 2021Havaihduin yksi päivä viime viikolla, että olen tainnut tehdä sisustuksen suhteen tyylimokan. Luin erästä sisustusryhmää facebookissa, jossa huomasin keskustelun harmaasta sohvasta ja beigestä matosta. Monien keskusteluun osallistuneiden mielestä harmaan sohvan kanssa beigen värinen matto ei tulisi kysymykseenkään, sillä värit riitelevät keskenään. 


Olohuoneessamme on keskustelun aiheeseen sopien beige sohva ja valkoharmaa matto. Sohva ei ole väriltään lämmin, vaan enemmänkin kylmä beige, enkä itseasiassa ole tullut ajatelleeksi, etteikö sohva sopisi yhteen harmaan maton kanssa. Olen pyöritellyt tätä yhdistelmää nyt yhä enemmän päässäni ja tullut itsekin hieman kahden vaiheille. Onko harmaa matto epäsopiva olohuoneeseemme?
Ihastuin tähän harmaaseen mattoon viime kesänä ja matto on koristanut olohuonettamme jo vuodenpäivät. Pakko myöntää, että jos jotain lähtisin tässä olohuoneen värimaailmasta muuttamaan, olisi se ensimmäisenä tuo pähkinän värinen lattia. Se taas ei olekaan ihan niin helppo ja nopea (ja varsinkaan edullinen) juttu kuin maton vaihtaminen olisi, joten ihan heti sitä ei valitettavasti olla kuitenkaan tekemässä. Oli siis suuri tyylimoka tai ei, ainakin toistaiseksi tämä harmaa matto on ja pysyy olohuoneessa. 


Toisaalta on ehkä kivakin, että sisustuksessa jotkin elementit hieman riitelevät keskenään. Olen viime vuosien aikana huomannut, että kokovalkea sisustus ei ainakaan ole enää se oma suosikkini. On kiva, että sisustuksessa käytetään eri värejä ja erilaisia materiaaleja, ja niitä uskalletaan yhdistellä rohkeasti. Niinpä harmaa ja beigekin voivat toimia hyvin yhdessä, jos kokonaisuus on muuten siihen sopiva. Ja onneksi sisustamisen ei tarvitse olla niin vakavaa.


Vaikka aika ajoin mielen valtaa kuume uudesta sohvasta tai matosta, olen silti tyytyväinen nykyiseen kokonaisuuteen. Oma silmä on niin tottunut tähän yhdistelmään, etten äkkiä osaisi sitä lähteä vaihtamaan toiseen. Ehkä sitten myöhemmin mahdollisen lattiaremontin jälkeen voisi miettiä asiaa uudelleen. 


Löytyykö sinun kotisi sisustuksesta jotain ristiriitoja?


Share your opinion:

Jätäthän vain asiallisia kommentteja.

Kiitos kommentistasi!