Tyttövauvan häälook

26 heinäkuuta 2021Vauvamme pääsi nyt heinäkuussa osallistumaan ensimmäisiin hääjuhliin alle kolmen kuukauden ikäisenä. Häiden lähestyessä pohdin, mitä ihmettä puen tyttövauvalle sinne päälle. Luvassa oli lämmin päivä, joten asunkin tuli olla sen mukainen. 


Tyttövauvoille löytyy toinen toistaan kauniimpia mekkoja, röyhelöpukuja, jumpsuitteja ja rompereita. Vaikka pikkuvauvojen mekot ovatkin todella nättejä, en sellaista meidän pikkuiselle tällä kertaa valinnut. Häissä vietettiin lähestulkoon koko päivä, joten käytännöllisyys oli meidän ykkösprioriteetti. Tyttövauvamme häälookissa suosin tällä kertaa kevyttä vaatetusta. Hääjuhlia vietettiin yli 25 asteen helteessä, joten paksut sukkahousut eivät olisi tulleet kuuloonkaan. Vauvan päälle valikoitui vaaleanroosan sävyinen kevyt, puuvillainen jumpsuitti. Jumpsuit on mukavan ilmava, joten se päällä oli kiva olla varmasti hääpäivän helteessä. Jumpsuitin kaveriksi valittiin valkoinen rusettipanta, jota pidettiin päässä niin vihkimisen ajan kirkossa kuin myös hääjuhlassa juhlapaikalla.


Varasimme pikkuiselle myös varavaatteet vahinkojen varalle. Varavaihtoehdoiksi valittiin kukkakuvioinen body sekä kevyet valkoiset pöksyt, jotka saa käärittyä lyhyemmiksi. Kukkabody toimii hyvin myös sellaisenaan, joten housujakaan ei välttämättä tarvitsisi pukea lainkaan päälle. Onneksi säästyimme vahingoilta ja saimme pitää jumpsuittia vauvan päällä koko päivän. 


Olin valinnut oman mekkoni mätsäämään vauvan vaatteiden ja asusteiden sävyihin. Valkoiset helmet sopivat kivasti vauvan rusetin kanssa ja mekkokin oli murrettua liilahtavaa väriä. Miehellä oli valkoisen kauluspaidan kanssa myös vaaleanpunainen mirri (eli solmuke), joka sopi hyvin yhteen meidän vaatetuksen kanssa. Oltiin siis kaikki "mätsejä" keskenään. 


Tyttävauvan häälook-vinkit


- Suosi kesähäissä kevyttä vaatetusta (toki säävarauksella). Tänä kesänä on ainakin ollut parempi pukea vauva ilman sukkuhousuja tai legginsejä.


- Mieluummin haalari/jumpsuit tai mekko kiinteällä alaosalla. Pienen vauvan kanssa on melko tuskaisaa olla mekko päällä koko päivän. Varsinkin, jos oli yhtä kuuma keli kuin nyt meillä. Mekko voi nousta ikävästi korviin, kun taas kokopuku pysyy kivasti paikallaan. Jos mekossa on kiinteä alaosa (eli shortsit tai muu vastaava housuosio), on se ihan näppärä vaihtoehto. 


- Rusettipannoilla saa kivaa juhlavuutta asuun kuin asuun. Toki jos vauva ärsyyntyy pannasta, on se parempi jättää kotiin tai pitää vain vihkimisen ajan päässä.


- Mieti kokonaisuus. Näyttää yllättävän kivalta jos äidillä ja vauvalla (ja miksei isälläkin) on kaikilla jokin yhteinen väriteema juhla-asuissa.


- Vaihtovaatteet! Niitä ei kannata unohtaa. Varaa simppeli asukokonaisuus mukaan, jonka voi tarvittaessa helposti vaihtaa, jos päällä olevat juhlavaatteet sotkeutuvat. 
Share your opinion:

Jätäthän vain asiallisia kommentteja.

Kiitos kommentistasi!