Miten kävi insinööriopintojen? Valmistuinko?

15 heinäkuuta 2021


Tajusinpa, että en olekaan muistanut kirjoittaa enää lainkaan opinnoistani. Kerroin viime vuonna aloittaneeni toisen insinööritutkintoni suorittamisen verkko-opintoina. Keväällä vielä kirjoittelin, kuinka tavoitteenani olisi saada loput opintopisteet kasaan ja opinnäytetyö valmiiksi ennen vauvan syntymää. Kuinka sitten kävikään? Valmistuinko insinööriksi vai jäikö opinnot vielä sille tielleen?


Olen tosiaan reilu kolme vuotta sitten valmistunut ympäristöteknologian insinööriksi. Tämän jälkeen olen opiskellut lähes kokoajan, välillä avoimen yliopiston opintojaksoja ja välillä AMK-opintoja. Olen ollut työelämässä heti valmistumiseni jälkeen, joten kaikki opinnot olen suorittanut päivätyön ohessa. Ilmeisesti minulla on liikaa vapaa-aikaa, haha.


Syksyllä 2019 huomasin haun Centria ammattikorkeakouluun kunnossapidon muuntokoulutukseen, jossa olisi mahdollista suorittaa konetekniikan insinöörin tutkinto. Kiinnostuin koulutuksesta, sillä kunnossapito kulkee käsikädessä myös nykyisten työtehtävieni kanssa, ja koin, että koulutuksesta olisi ylipäätään suuri hyöty alallani. Nopean tutustumisen jälkeen päätin hakea koulutukseen ja aloitinkin tammikuussa 2020 verkko-opinnot koulutusohjelmassa. 


Kunnossapidon muuntokoulutus


Kunnossapidon muuntokoulutus piti sisällään 60 opintopistettä kunnossapidon opintoja. Lisäksi jos halusi valmistua konetekniikan insinööriksi, tuli tehdä 15 opintopisteen opinnäytetyö. Suoritin hieman reilussa vuodessa yli 90 opintopistettä sekä tein opinnäytetyöni valmiiksi asti, joten sain kuin sainkin toisen insinööritutkintoni pakettiin. Ja jotta ei olisi ollut yhtään liian kevyttä, olin samanaikaisesti päivätyössä ja jäämässä pian äitiyslomalle. Vaikka vauvamme ehtikin syntyä ennen virallista valmistumistani, olin saanut opinnäytetyön onneksi täysin kirjoitettua ja enää se piti palauttaa arviointiin. 


Vaikka usein tulee vähäteltyä omaa suorittamista, täytyy myöntää, että nyt olen ylpeä, että pysyin tiukasti päätöksessäni saada koulutus suoritettua. Täytyy kiittää avusta myös omaa isääni, joka sähkö- ja automaatiokunnossapidon asiantuntijana pystyi jeesaamaan minua tarvittaessa vaikeiden tehtävien kanssa. Olin myös hyvin tyytyväinen Centrian suht rivakkaan toimintaan valmistumiseni suhteen, sillä kaikki onnistuttiin toteuttamaan etänä aina opintojaksoista kypsyysnäytteeseen saakka. Positiivista palautetta siis myös Centrian väelle, kiitos!


Summa summa rum, valmistuin siis toukokuussa konetekniikan insinööriksi. Muuntokoulutuksille voin antaa suuren peukun, sillä niiden avulla voi unohtaa perusopinnot, ja keskittyä uuden osaamisen kehittämiseen. Mikäli siis sinulla on jo pohjalla toinen (insinööri)tutkinto ja kaipaat täydennysosaamista tai uutta suuntaa, suosittelen hakeutumaan muuntokoulutukseen. Muuntokoulutuksessa saat hyväksylukuja aiemmasta tutkinnostasi ja suoritat ainoastaan (insinööri)tutkintoa täydentäviä opintojaksoja eli ns. suuntautumisopintoja.  


Monia muuntokoulutuksia tarjotaan yhä enemmän täysin verkko-opintoina, joissa opintoja on mahdollista suorittaa varsin itsenäisesti omassa tahdissa. Uudelleen kouluttautumisesta tai täydennysopinnoista on tuskin koskaan haittaa. 


Share your opinion:

Jätäthän vain asiallisia kommentteja.

Kiitos kommentistasi!