Helppo vauva-arjen ruoka: Pinaattiletut pinaattilettujauhoista

26 syyskuuta 2021


 Kaupallinen yhteistyö: Myllärin


Pinaattiletut ovat yksi ehdoton ruokasuosikkini lapsuudesta asti. Meiltä löytyi usein lapsuuden kodista valmispinaattilettuja jääkaapista välipalaksi tai ruoaksi koulun jälkeen, ja ne olivat aina niin hyviä! Pinaattilettujen kanssa piti ehdottomasti olla aina puolukkahilloa ja tämä sama yhdistelmä maistuu edelleen. 


Astetta herkullisemmat pinaattiletut valmistuvat kuitenkin helposti myös valmiista pinaattilettujauhoista, joka olikin itselleni aivan uusi tuttavuus. Pääsin tutustumaan Myllärin pinaattilettujauhoihin, joista valmistimme pienen lounaan minulle ja miehelleni. Valmistimme pinaattiletut sekoittamalla jauhoseokseen kasvimaitoa (riisimaito), sillä halusimme tehdä letuista maidottoman version. Olen siis yhä pyrkinyt olemaan pääasiallisesti maidoton, vaikka kuitenkin välillä testailen maitotuotteita, ja katson, kuinka vauva niihin reagoi. Jauhoseos on itsessään maidotonta, eikä sisällä myöskään kananmunaa.

Pinaattiletut valmistuivat nopeasti vain lisäämällä neste jauhojen joukkoon, seokselle annettiin lyhyt turvotus (5min) ja sitten seos olikin jo valmis paistettavaksi. Paistoimme letut ennen vauvan päiväunia ja vaunulenkkiä, joten pääsimme heti lenkin jälkeen maistelemaan lopputulosta. Letuista tuli super hyviä ja itseasiassa omaan makuuni maistuvampia kuin ne jo valmiiksi paistetut pinaattiletut. Pinaattilettujauhoista valmistui helppo, nopea ja hyvänmakuinen eli juuri passeli vauva-arjen ruoka. 


Share your opinion:

Jätäthän vain asiallisia kommentteja.

Kiitos kommentistasi!