Hoitoreppu vauvalle

13 lokakuuta 2021Hoitoreppu tai- laukku oli yksi vauvaan liittyvä tarvikehankinta, jota viivyttelin yllättävän pitkään. En itseasiassa enää edes muista tilasinko repun juuri hetkeä ennen vauvan syntymää vai vasta syntymän jälkeen. Kotiin se kuitenkin haettiin vasta sairaalasta kotiuduttua, joten sairaalakassina sitä ei päästy hyödyntämään, mikä olisi ehkä voinut olla jopa ihan järkevää.


Pohdin pitkään tilaisimmeko sellaisen perinteisemmän hoitolaukun vai repun. Cybexilla oli ihan kivannäköisiä hoitolaukkuja, mutta kuitenkin aika hintavia sellaisia. Ajattelin, että omassa käytössä reppu olisi sata kertaa parempi vaihtoehto palvelemaan omia tarpeitani, sillä A) en tykkää käyttää kovinkaan isoja käsilaukkuja yleensäkään B) reppuun mahtuisi hyvin tavaraa C) reppu olisi ehkä ergonomisempi D) reppua voisi käyttää sitten myöhemminkin muussakin kuin vain "vauvatavaroille". Ja onneksi lopulta päädyin reppuun, sillä se on ollut meille todella toimiva. Hoitolaukkuna perus reppu


Meidän hoitolaukku ei siis ole mikään "oikea" hoitoreppu, vaan ihan vain Zalandolta tilattu perus reppu. Huomasin kuitenkin tähän blogipostaukseen liittyen googletellessani, että esimerkiksi jotkut vauvatarvikekaupat ja Kärkkäinen näyttää myyvän lähes identtistä reppua, joka on juuri vauvalle hoitorepuksi tehty. Ehkä tämä meidän reppu meneekin siis aika hyvin tarkoitukseensa. 


Hoitoreppu on tummansininen ja kultaisilla yksityiskohdilla. Mietin aluksi sopiiko se vaunujen kanssa yhteen, kun vaunut ovat kuitenkin mustat kromisilla ja ruskeilla yksityiskohdilla. Tällainen pohdinta oli kyllä niin turhaa, sillä eipä sillä nyt oikeasti paljon ole merkitystä käykö reppu ja vaunujen väri yhteen, haha. Reppu on siisti ja kivannäköinen, ja uskoisinkin, että se menisi hyvin itsellä vaikka työkäytössä eväille ja tarvikkeille tai reissureppuna. 


Hoitorepussa on useampi tasku niin sisä- kuin ulkopuolella, joten tavaraa saa sinne kivasti järjestykseen. Repun molemmista ulkoreunoista löytyy myös paikka juomapullolle. Reppu vaikuttaa kaikinpuolin laadukkaalta ja on toivottavasti pitkäikäinen hankinta. Hintaa tällä repulla oli muistaakseni ehkä 70 euroa (?).  


Mitä meidän hoitorepusta löytyy?


Hoitolaukusta (eli repusta) meiltä löytyy usein ainakin harsoja, vaihtobody (ja housut), vaippa-alusta ja vaippapussukka vaihtovaippoineen, kosteuspyyhkeitä, vesipullo (!!!) sekä muutama lelu ja peitto. Peitto on hyvä olla mukana, kun vauva viihtyy paremmin lattialla, jolloin kyläillessä ei tarvitse laittaa vauvaa lattiaa vasten. Peitto suojaa myös pahimmilta pukluvahingoilta vieraiden mattoja tai lattiaa. 


Käytämme tätä samaa reppua myös uintireissuilla, jolloin pakkaan reppuun 2 huppupyyhettä, itselle yhden ison pyyhkeen, pari harsoa, kaksi pikkupyyhettä sekä vauvalle ja itselleni uikkarit. Reppu siis vetää sisäänsä aika reippaasti tavaraa ja sillä pärjää hyvin pidemmilläkin retkillä. 


Tälle mukana kulkevalle Lässigin hoitoalustalle voin muuten antaa suuren peukun. Sekin on itseasiassa Zalandolta tilattu, mutta sitä näyttää saavan esimerkiksi myös Verkkokauppa.com:sta. Hoitoalusta kulkee näppärästi vaippapussukan sisällä, josta löytyy taskut myös vaipoille ja muille tarvikkeille. Tarvittaessahan tämä pelkkä hoitopussukkakin voisi lähteä sellaisenaan kylään mukaan, jolloin ei tarvitsisi raahata koko repun sisältöä mukanaan. Meillä kuitenkin tarvitaan monta harsoa yhä päivittäin, joten parempi kuljettaa mukana koko tavara-arsenaali. 


Hoitoreppu on ollut kyllä tosi hyvä vauvahankinta. Toivottavasti tästä olisi apua myös sinulle, jos pohdit hankkisiko repun vai laukun. :-) Varmasti kuitenkin molemmat vaihtoehdot toimivia. 


Share your opinion:

Jätäthän vain asiallisia kommentteja.

Kiitos kommentistasi!