Vauvanvaatteiden suosikkeja

26 lokakuuta 2021


Vauvanvaateviidakko on loputon suo. Vaatetyyppejä ja merkkejä löytyy joka lähtöön, eikä minullakaan tulevana äitinä ollut harmainta hajuakaan, mitä kaikkea olisi hyvä olla ja mitä ei kannata hankkia. Luin kyllä paljon listauksia muiden suosituksista, mutta en noudattanut niitä kovinkaan uskollisesti. Hyvin pian pikkuvauva-arjessa huomasinkin, että muiden äitien vinkeissä oli perää. 


Kokosin tähän blogipostaukseen vauvanvaatteista omat ehdottomat suosikkini. Nämä tosiaan perustuvat vain meidän perheen kokemuksiin, joten tottahan se on, että jollekin toiselle nämä olisivat ehdoton nounou. Ja se on ihan ok. 


Vauvanvaatteiden suosikkejani 


Metsolan bodyt ja housut


Metsolan bodyt ja housut ovat osoittautuneet todella hyviksi. Voitin ensin yhdet kettuhousut arvonnasta, jonka jälkeen huomasin, että ne ovat materiaaliltaan todella mukavia ja kuositkin niin suloisia. Niinpä hurahdimme Metsolaan, niin kuin monet muutkin pienten vauvojen mamit. Metsolan 62 koon housut ovat olleet meillä käytössä koosta 56 aina nyt kokoon 68 asti. Ja vieläkin tuntuu käyttöikää riittävän, eivätkä ne ole mitenkään löystyneet. Kangas on sen verran elastista. Tässä blogipostauksessa muuten kuvituksena suloiset Metsolan hiiri- ja kettukuosit. 


Haluan kuitenkin korjata sanaa "hurahdimme": sillä tarkoitan, että pidämme merkistä ja ostamme vain omiin tarpeisiin muutamia vaatekappaleita. Kaapit eivät todellakaan pursua näitä ja emme ostele vain ostelun ilosta. Sellaista en kannata todellakaan ja suosittele kenellekään. :-)






Newbien leggarit: röyhelö- ja rusettihousut


Newbien röyhelö- ja rusettihousut ovat olleet tyttövauvalle niin söpöjä. Ne ovat mukavan kevyen tuntuisia ja eivät mitenkään liian tiukkaa mitoitusta. Meiltä onkin löytynyt rusetti- ja röyhelöpeppuhousuja monessa eri värissä ja koossa. 



Lindexin kietaisubodyt


Lindexin kietaisubodyt on best! Helppo pukea vauvan ylle ja kaksoisneppareiden ansiosta menee useamman koon verran käytössä. Niin käytännöllisiä. 



Kappahl (kietaisu)ribbibodyt


Kappahlista (ja ilmeisesti myös Lindexistä) löytyy runsaasti yksi- ja kaksivärisiä ribbibodeja. Meillä on ollut kovassa käytössä kietaisuribbibody, jossa itseasiassa on vielä tuplanepparitkin. Nämä on tosiaan helppo pukea vauvalle, ovat mukavaa materiaalia sekä pitkäikäisiä. 



Äitiyspakkauksen merinovillahaalari


Äitiyspakkauksen merinovillahaalari on ollut yksi äitiyspakkauksen suosikeistamme. Se on ollut syyskeleillä päivittäisessä käytössä. Käännettävien jalka- ja käsiosien ansiosta pienet tassut saa suojaan kylmältä eikä erikseen ole välttämätöntä pukea villasukkia tai lapasia. 





Newbie neuletakit ja jumpsuitit


Newbiellä on ihania neuletakkeja ja jumpsuitteja. Näistä molempia on ollut meillä käytössä jo ihan 56-koosta alkaen. Pieni vauva on helppo sujauttaa jumpsuittiin, jota ainakin kevätvauvalla on käytetty ahkerasti. Neuletakki lämmittää vauvan käsiä ja masua, kun jalat ovat esimerkiksi turvakaukalossa lämpöpussin suojissa. 



Äitiyspakkauksen valkoiset kietaisubodyt ja jatkopalabodyt


Kietaisu- ja jatkopalabodeja kehuinkin jo ylempänä ja niitä löytyi onneksi myös äitiyspakkauksesta. 



Lindex ja Kappahl vetoketjulliset yöpuvut


Yöpukuja on usein myytävänä napillisena ja vetoketjullisena. Napillisia pukuja on toki paljon söpöjä, mutta onahn nämä vetoketjulliset paljon helpompia ja nopeampia vauvan kanssa. Molemmissa puolensa, mutta ehkä kuitenkin itse pidän enemmän juurikin yöppäreistä, joissa on vetoketju. Usein vetoketju on myös kahteen suuntaan toimiva. 



H&M sukat


H&M:ltä on mielestäni saanut sukkia hyvällä hinta-laatusuhteella. H&M:n sukat pysyvät jalassa, mutta eivät kuitenkaan purista nilkoista. Materiaali tuntuu myös hyvältä, eikä hiosta.


Löytyykö samoja suosikkeja? :-)



Share your opinion:

Jätäthän vain asiallisia kommentteja.

Kiitos kommentistasi!