Baby Showerit ja vaippakakku

16 marraskuuta 2021Baby Showerien järjestäminen on ihana tapa muistaa äidiksi tulevaa läheistä tai ystävää. Baby Showerit ovat polttareiden tapaan siinä mielessä erilainen tapahtuma, että siellä saattaa usein juhlia yhdessä tulevan äidin ystäviä useammasta eri ystäväpiiristä. Vaikka samalla uusiin ihmisiin tutusminen on mukavaa, voi se osaltaan luoda pieniä haasteita onnistuneiden kutsujen järjestämiselle. 
Miten järjestää Baby Showerit?


Järjestimme kuukausi sitten yhdelle ystävälleni vauvakutsut. Olimme sopineet päivästä jo hyvissä ajoin aikaisemmin ja aloittaneet valmistelut konkreettisesti noin 1-2 kk ennen juhlapäivää. Koska syntyvä pienokainen on sukupuoleltaan poika, halusimme valita juhliin väriteemaksi turkoosia, sinistä, kultaa, ruskeaa ja valkoista. 

Baby Showereiden valmistelussa on hyvä hieman jakaa työsarkaa koko porukan kesken, jolloin juhlien valmistelu käy sujuvasti, eikä työt kaadu yhden ihmisen harteille. Meillä oli perustettu WhatsApp-ryhmä, jossa pystyi hyvin käydä läpi juhlien sisältöä. Toinen toimiva kanava juhlien järjestämisessä voisi olla vaikka Facebook. WhatsApp-ryhmässä mietittiin tarkemmin tarjottavia, koottiin yhteen hankintalista koristeiden osalta sekä pohdittiin millaisia mahdollisia leikkejä tai ohjelmanumeroita kutsuihin halutaan. Ohjelmanumeroihin ja leikkeihin ei tosin aina jää kovinkaan hyvin aikaa, jos juhliin on varattu muutama tunti. 

Meillä oli juhlissa tarjolla juustokakkua, pullaa, suolaista piirakkaa ja pasteijoita, pipareita, suklaata, karkkia ja sipsejä. Lisäksi halusimme alkumaljat, johon käytimme alkoholitonta kuohuvaa. Tarjottaviin kannattaa mielestäni panostaa ainakin koristelun suhteen. Mitään ihmeellisyyksiä ei välttämättä tarvi, mikäli kakkuihin tai leivonnaisiin lisää esimerkiksi vauva-aiheisia tai muita teemaan sopivia cocktailtikkuja.

Vaippakakku vauvakutsuille


Juhliin valmistettiin vaippakakku, joka oli koko juhlien kirsikka - ihanan tulevan äidin lisäksi tietysti. Vaippakakun valmistamisesta olin napannut kuvia, mutta poistin ne harmikseni epähuomiossa kamerastani. 

Vaippakakku on helppo valmistaa esimerkiksi kolmeen kerrokseen. Ohjeita löytyy runsaasti vaikkapa googlettamalla. Itse katselin inspiraatioksi muutamia kuvia ja lopulta väsäsin vaippakakun omien mieltymyksieni mukaan. Lopputuloksesta tuli oikein kiva ja pääsankarin näköinen. 


Vaippakakku koostui


noin 2-2,5 pkt vaippoja (~ 100 kpl)


kaksi done by deer kangaskoria vaippakakun kerroksiksi 


2 kpl harsoja (done by deer)


purulelu ja kuolalappu (done by deer)


unilelu


ihonhoitotuotteita, naamioita


herkkua tulevalle äidille (meillä oli lakuja)


2kpl tutteja


koristeluun silkkinauhaa ja sellofaania


Share your opinion:

Jätäthän vain asiallisia kommentteja.

Kiitos kommentistasi!