DIY joululahjoja askartelumassasta ja puuhelmistä

05 marraskuuta 2021
Kaupallinen yhteistyö: Suomalainen Kirjakauppa & Somessa.com

Itsetehtyjä joulukoristeita tai muita DIY-juttuja ei tarvitse jättää vain omaksi iloksi, vaan niitä voi hyvin antaa myös läheiselleen joululahjaksi. Lahjaksi annetulla itsetehdyllä esineellä on silmänilon lisäksi myös tunnearvoa. Itsetehty joulukoriste voi olla lapsen omin pikkukätösin valmistama koriste tai muu esine, jonka hän haluaa antaa isovanhemmalleen lahjaksi tai vaikkapa puolison tekemä joulukoriste muistuttamaan yhteisistä vietetyistä vuosista. Tai voihan vanhempi antaa itse tekemänsä lahjan lapselleen lahjaksi - sekin olisi aika suloista.

Valmistin DIY joululahjoja askartelumassasta sekä puuhelmistä ja verhorenkaista. Eilen jaoin blogissa unikkokassin ohjeen, joten jatketaan DIY joululahjavinkkejä tänäänkin yhteistyössä Suomalaisen Kirjakaupan kanssa. Voit käydä tutustumassa Suomalaisen joulunajan askartelutarvikkeisiin heidän verkkokaupassaan tai käydä piipahtamassa lähimmässä myymälässä.
1. DIY joulukoristeet askartelumassasta, puuhelmistä ja verhorenkaista


Askartelumassasta valmistuu söpöjä joulukoristeita, joita voi halutessaan vaikkapa maalata lisäväriä tuomaan. Tein massasta ohuen ja tasaisen levyn kaulimen avulla, jonka jälkeen "leikkasin" viinilasilla ympyröitä taikinalevystä. 

Lisäksi painelin ympyröihin kuvioita veitsen ja pillin avulla. Pillillä ympyröihin sai tehtyä myös reiät ripustusnauhoille. 

Helpot DIY joulukoristeet puuhelmistä ja verhorenkaista valmistuvat kuminauhaa tai juuttilankaa hyödyntäen. Käytin näissä mustaa kumilankaa. Näistä tuli kaikessa yksinkertaisuudessaan todella kivat.

Tein lisäksi vauvan kanssa yhdessä suloisen koristeen. Painoin vauvan jalkapohjan askartelumassasta kaulittuun osioon, jota kuivusmisajan jälkeen koristelin hopeamaalilla. 

Tähänkin tein pillin avulla tein reiän ripustusnarua varten. Tälläinen on super suloinen koriste joululahjaksi vaikkapa isovanhemmalle. 2. DIY avaimenperä

DIY avaimenperän saat valmistettua puuhelmistä ja kuminauhasta. Näiden tekemiseen käytin mustia ja puunvärisiä helmiä sekä mustaa kumilankaa. 

Lisäksi otin vanhasta avaimenperästä avainrinkulan. Avainrinkulaan tehtiin kumilangasta lenkki, johon pujotettiin helmet kiinni (kts. kuvat alla). Lopuksi tehtiin tiukka solmu langan päätyyn, jonka avulla pidetään koko paketti kasassa.3. DIY mustat pyyhenipsut

Pyyhenipsuja olen jo aikaisemmin tehnyt puunvärisistä helmistä. Nyt päätin toteuttaa pyyhenipsut myös mustista helmistä kahdella eri tavalla. Näihin tarvitset puuhelmien lisäksi kumilankaa ja verhonipsuja. 


Ensimmäisessä versiossa verhonipsuun tehtiin kumilangasta lenkki, johon pujotettiin kaksi helmeä (isompi ja pienempi). Helmien perään tehtiin toinen lenkki ja lopuksi vielä solmittiin lankojen päät yhteen. 
Toinen versio valmistuu samalla tekniikalla kuin DIY servettirenkaat. Helmilenkkiin pujotettiin verhonipsu kiinni ja niin pyyhenipsu on valmis!

Miltäs nämä DIY joululahjaideat vaikuttivat?


Share your opinion:

Jätäthän vain asiallisia kommentteja.

Kiitos kommentistasi!