DIY: Värjätyt kynttilät

22 joulukuuta 2021


Kruunukynttilät viimeistelevät juhlapöydän tai kodin sisustuksen. Vaikka valkoiset kynttilät ovat sellaisenaan kauniita, tuovat värikkäät kynttilät oman tunnelmansa juhlakattaukseen. Sisustuksessa pastellinväriset kynttilät ovat taas syötävän suloisia väripilkkuja.


Innostuin taas DIY-jutuista, kun törmäsin Instagramissa usealla eri tilillä DIY-kynttilöihin. Kynttilöihin saa helposti tehtyä itse marmorikuviointia joko kynttilää liekissä pyöritellen tai vahaliidun avulla. Tai kynttilän voi värjätä tai siihen voi tehdä kuviointeja vahaliituja tai kynttilävärejä hyödyntäen. Lähdin testaamaan vahaliiduilla kynttilöiden dippaamista eli ns. "dip dye kynttilöitä".

DIY Dip dye kynttilät


Dipattujen eli dip dye kynttilöiden tekeminen oli helppoa. Niiden valmistamiseen meillä sattui löytymään kaikki tarvittava valmiina jo kotona. Kynttilöiden värjäämiseen tarvitsi steariinikynttilöitä, vahaliituja, peltipurkin sekä kattilan. Käytin peltipurkkina säilyketölkkiä. Tein kynttilät kahdessa eri värissä, mutta yhteen kynttilään voi tietysti myös halutessaan yhdistää useamman värin. 

Värjätyt kynttilät

Steariinikynttilöitä

Vahaliituja

Tyhjä ja puhdistettu säilyketölkki

Kattila (vesihaude)


Otin vanhasta steariinikynttilästä jämät peltipurkkiin ja sulatin kynttilät vesihauteessa kattilassa. Kun steariini oli sulaa, lisäsin joukkoon murennettua vahaliitua ja sekoitin seoksen tasaiseksi. Sitten vain dippailin kynttilän päät yksitellen seoksessa ja asetin ne kuivumaan. Helppoa, nopeaa ja näppärää! 

Jos värjättyjä kynttilöitä haluaa valmistaa useammassa värissä, tarvitsee toki sitten aina oman peltipurkin eri väreille. Ensin voi tietysti tehdä kynttilöihin toisen värin valmiiksi, puhdistaa peltipurkin, ja sen jälkeen siirtyä uuden värin kimppuun. Kaksiväriset kynttilätkin olisivat itseasiassa aika kivannäköisiä.


Share your opinion:

Jätäthän vain asiallisia kommentteja.

Kiitos kommentistasi!