Mikromuffinssi mukissa vauvalle

27 helmikuuta 2022


Sormiruokakokeilut täällä jatkuvat edelleen ja nyt testasin valmistaa vauvalle mikromuffinsseja mukissa. Mikro- eli mukimuffinssi valmistuu nopeasti yksinkertaisista ainesosista pienelle herkkusuulle. Mikromuffinssin koostumukseen hain apua Simppelin Sormiruokakeittiön mukimuffinssi-reseptistä, jota kuitenkin hieman jouduin taas soveltamaan, kun meillä ei ihan samoja ainesosia löytynyt kotoa. 

Mikromuffinssi on siitä todella kiva tarjottava vauvalle, että se valmistuu todella nopeasti ilman uunia. Mikromuffinssiin ei tarvitse kuin mukin, hedelmää (esim. omena) tai pilttiä sekä yksi kanammuna, kaurahiutaleita, leivinjauhetta, öljyä ja ceylon kanelia. Näitä meiltä ainakin löytyy lähes aina kotoa.
Mikromuffinssi eli mukimuffinssi mikrossa vauvalle


Tästä valmistuu 2 mukimuffinssia:

2-3 rkl omena pilttiä 
1 kananmuna
1 rkl öljyä
0,5 tl leivinjauhetta
0,5 dl kaurahiutaleita
0,5 tl ceylon kanelia

Valmistusohjeet: Riko kananmuna ja sekoita sen joukkoon öljy ja omenapiltti. Lisää seokseen leivinjauhe, kaurahiutaleet ja ceylon kaneli. Seos jaetaan kahteen mukiin, suht saman kokoisiksi annoksiksi eli kahdeksi mikromuffinssiksi. Kypsensin mikrossa 30 sekunnin pätkissä (välissä noin 5-10 s tauko), kunnes muffinssi näytti kypsältä. Simppelin Sormiruokakeittiön ohjeessa muffinssia kypsennettiin täydellä teholla (800W) ensin 1,5min, sitten minuutti tai puolikas kerrallaan kunnes valmis. Testaamalla löytyy varmasti itselle sopiva kypsennystekniikka.

Kivoja sormiruokailuja sinne!


Share your opinion:

  1. Voisiko reseptin ainesosiin vielä lisätä sen öljyn? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, Kiitos huomiosta, sehän oli kokonaan jäänyt listasta! 🙈 Öljyä tuli tosiaan 1rkl.

      Poista

Jätäthän vain asiallisia kommentteja.

Kiitos kommentistasi!