Vauvan kevättalven ulkovaatteita

22 helmikuuta 2022Käsi ylös kuka odottaa jo kevättä? Täällä hep! Tuntuu, että tämä talvi on kestänyt ikuisuuden, mutta niin se taisi olla myös vuosi sitten. Muistan nimittäin tehneeni lumitöitä meidän terassilta vielä maaliskuussa. Kevättalven aika tuo jotenkin ihanasti välillä mieleen viime vuoden ja vauvan odotuksen. Pieniä vauvanvaatteita pestiin ja viikattiin valmiiksi kaappiin sekä laiteltiin pikkuisen huonetta uuteen uskoon. Ja yhtä äkkiä meidän mini onkin jo kohta 1-vuotias. Oho!

Meidän vauvan kevättalven vaatteilta ei vielä paljoa vaadita, sillä vielä tämän lumisimman ajan vauva nukkuu pääasiassa ulkona vaunuissa, istuu pulkassa tai kiikkuu keinussa. Meillä on siis vielä aika tavallisia ulkovaatteita ilman erityisiä vaatteiden teknisiä ominaisuuksia. Nyt kuitenkin, kun liikkuminen lisääntyy ja ympäröivä maailma alkaa enemmän kiinnostaa, tulee seuraavan koon ulkovaatteiden osalta jo ottaa paremmin huomioon mm. vedenpitävyyttä ja hengittävyyttä. Vauvan kevättalven ulkovaatteet


Raskausaikana ihastuin Newbien kukkakuosiseen toppahaalariin, jonka ostimmekin sitten odottamaan kaappiin meidän pienokaista. Sen suhteen osasin arvioida koon aika hyvin, sillä puku on ollut meillä käytössä nyt jo muutaman kuukauden. Pian se jää kyllä jo pieneksi, mutta toivottavasti mahtuu vielä tämän kylmän ajan päälle, jonka jälkeen voidaan siirtyä kuorihaalariin. Tämä on vaikuttanut oikein lämpöiseltä haalarilta ja ajanut meillä hyvin asiansa. Käytimme alkutalven viime syksynä äitiyspakkauksen toppapukua, mutta se alkoi jäädä jo pieneksi. 

Ulkona pikkuisia käsiä suojaa mamman tekemät lapaset, joiden päälle kylmemmillä pakkasilla on laitettu vielä äitiyspakkauksen tumput. Näissä lapasissa on ihana kuviointi ja valkoinen väri on jotenkin niin suloinen. Nämä eivät myöskään ole vaunuissa tai kauppareissuilla liian paksut. Näiden lisäksi meillä odottaa koon suuremmat samaisen mamman tekemät valkoiset lapaset. Itsetehdyt on jotenkin niin ihania. <3


Pipojen suhteen ollaan käytetty äitiyspakkauksen pipoa, Newbietä, Gugguuta, Metsolaa ja lahjaksi saatuja itse neulottuja pipoja. Tällä hetkellä Gugguun pipot alkavat jäädä vähän pieneksi, joten otimme käyttöön Metsolan super kauniin värisen lilan pipon. Tämä on kokoa 1-2v, mutta menee jo hyvin meidän alle 1-vuotiaankin päähän. Pipon sisällä on lämmin vuori, joten ohutta kypärämyssyä ei tarvitse välttämättä laittaa lainkaan alle. 
Kenkiä ei oikeastaan vielä tarvittaisi, mutta äitiyspakkauksen töppöset eivät meinaa pysyä jaloissa enää ollenkaan. Toppapuvun jalkalenkitkään eivät auta asiaa, joten päätettiin suosiolla ostaa muutamat edulliset ns. "kauppakengät". Ajattelin, että näillä pärjää hyvin koko kevään ja voi sitten vähän ulkolämpötilojen mukaan vaihdella, mitä näistä laitetaan jalkaan. Nämä kuvissa näkyvät lilat kengät menevät hyvin pitkälle kevääseen ja töppösiin saa lisälämpöä laittamalla alle villasukat. Näiden lisäksi on myös leopardikuvioiset talvinilkkurit, joista unohdin kokonaan napata kuvat. 

Kenkien suhteen olen kuitenkin sen verran tarkka, että sitten kun meidän mini alkaa ottamaan askelia, haluaisin ehdottomasti paljasjalkakengät. En kuitenkaan vielä tiedä niistä tarpeeksi, että uskaltaisin sanoa juuta taikka jaata hyvistä merkeistä ym., joten täytyy vielä perehtyä paremmin näihin erilaisiin kenkävaihtoehtoihin. Paljasjalkakengät ovat kuitenkin todennäköisesti meidän valinta.


Vauvan ulkovaatteita on todella vaikea ostaa etukäteen. Koska meidän keväthaalari on liian pieni tähän koko alkukevääseen, joudumme pian hankkia myös uuden kuorihaalarin. Meillä on siis myös ohuempi keväthaalari, jota jo viime syksynä käytettiin muutaman kerran (jolloin se oli muuten myös aivan super iso), mutta josta onkin nyt sitten jo kasvettu melkein ohi. Toppahaalaria tarvitsee toki vielä pitkälle kevääseen, mutta esimerkiksi kauppareissuilla se voi alkaa olla kohta jo aivan liian lämmin. 

Löytyykö teiltä samanlaisia ajatuksia vauvan kevättalven vaatteiden suhteen? Näihin tietysti vaikuttaa hirveästi vauvan ikä, liikkuminen, perheiden ulkoilutottumukset jne. Pienen sylivauvan vaatteilta ei tarvita vielä teknisiä ominaisuuksia, kun taas lumessa tai kurassa kömpivän taaperon vaatteilta vaaditaan.

Share your opinion:

Jätäthän vain asiallisia kommentteja.

Kiitos kommentistasi!