Cybex Priamit talvella

18 helmikuuta 2022


Olen kirjoittanut aiemmin muutamaan otteeseen meidän yhdistelmävaunuistamme, jotka ovat Cybex Priamit. Vaunut ovat olleet meillä nyt käytössä noin 10 kuukauden ajan ja ne ovat päässeet testiin eri vuodenaikoina. Nyt talviaikana yhdistelmävaunut ovat päässeet taistelemaan lumen ja loskan kanssa, joten ajattelin jakaa meidän kokemuksia Priameiden kanssa talviolosuhteissa. Miten Priamit kulkee talvella?


Kyllähän se on melkein sanomattakin selvää, että pienillä etupöyrillä varustetut vaunut eivät ole vaikeaan maastoon tarkoitetut. Cybex Priameissa on vakiona pienet etupöyrät, jotka saa tarvittaessa lukittua lukkojen avulla. Lukitussysteemin avulla voi hieman helpottaa pehmeässä maastossa vaunujen työntämistä, mutta täysin vaivattomaksi se ei kuitenkaan työntämistä tee. Vaikka Priamit kulkevat hyvin tasaisella maastolla ja auratuilla teillä, joutuu vähän suuremmat lumivallit esimerkiksi jalkakäytävän ja autotien välillä mennä peruuttaen. Olenkin harkinnut toisinaan isojen eturenkaiden hankkimista, jolloin varmasti lumessa työntäminen olisi paljon sujuvampaa. 


Lue myös:

Meidän yhdistelmävaunut: Cybex Priam Chrome Brown

Kokemuksia Cybex Priam yhdistelmävaunuista




Cybex Priamit talviolosuhteissa


Vaikka pienet etupyörät jäävätkin helposti sellaiseen runsaaseen pehmeään lumeen "jumiin", kulkevat ne kuitenkin suht hyvin eteenpäin, vaikka tiellä olisikin muutamakin sentti lunta auraamatta. Ainakin jos lumi on sellaista hentoista ja kevyttä puuterilunta. Loskainen tie vaikeuttaa vaunujen hallintaa, joten loskakeleillä olenkin suosiolla jättänyt lenkkeilyn sikseen. Ellei sitten ikkunasta ole huomannut nopealla vilkaisulla, että kadut olisi aurattu.


Cybexeilla pärjää siis vallan hyvin myös talviolosuhteissa, mutta ei niillä umpihangessa pääse eteenpäin. Pienet etupyörät tuppaavat yhdistelmävaunuissa olemaan pehmeällä hiekalla tai lumessa aina vähän ongelmalliset. Onneksi esimerkiksi Cybex Priameihin on saatavilla lumikeleille sukset etupyörien tilalle tai sitten ne suuret etupöyrät. Niiden avulla talvikeleillä kulkeminen olisi varmasti isostakin lumentulosta huolimatta jouhevampaa. Täällä on kuitenkin vielä toistaiseksi sinnitelty ilman lisäosia. 


Priameissa talvikäytössä vaunukoppa on ollut todella hyvä. Priameiden koppa on aika leveä, jolloin isompikin vauva on mahtunut sinne helposti toppapuku päällä nukkumaan. Meillä vaunukoppa oli käytössä vaunulenkeillä 8-8,5kk ikään asti, joten se on ollut oikeasti todella pitkäikäinen. Useimpiin vaunukoppiin ei nimittäin välttämättä vauva mahdu enää kunnolla 6kk jälkeen. Vaunukoppa on myös todella suojaisa ja kangas tarpeeksi paksua, joten vauvalla ei tullut siellä kovillakaan pakkasilla vilu. Tietysti siellä on ollut siis vaunupussi lämmittämässä tämän vaunukopan suojan lisäksi. 




Jos nyt saisin valita, hankkisin ehdottomasti sähköavusteiset e-Priamit. Niillä saisi apua vaunujen työntämiseen haasteellisemmissa olosuhteissa sekä ylämäissä, joka helpottaisi hurjasti lenkkeilyä. Olemme mieheni kanssa välillä miettineet tämän vanhemman (2019-2021 mallin) e-Priamin rungon hankkimista, mutta se on jäänyt vielä ajatuksen tasolle. Toisaalta on ollut ihan hyväkin vähän rehkiä lenkeillä ilman avustimia (lue: oikeasti haluaisin sen avustimen!!!). Onneksi tavallistenkin Priamien kanssa onnistuu talvella lenkkeily, vaikkakin jotkut loskaiset päivät on jäätävä kotiin nyyhkyttämään. 


Olen kuitenkin ollut näihin tavallisiinkin Priameihin todella tyytyväinen. Kokonaisuutena nämä ovat loistopaketti:

  • Vaunut mahtuvat hyvin auton tavaratilaan
  • Ne on helppo kasata yhdellä kädellä
  • Pidän vaunujen muunneltavuudesta, sillä niihin saa helposti vaihdettua vaunukopan ja ratasosan ristiin
  • Vaunut ovat ketterät (paitsi oikein lumisella tai loskaisella tiellä, haha)
  • Vaunuja on helppo työntää yhdellä kädellä koiran kanssa
  • Vaunut on helppo pitää puhtaana

Share your opinion:

Jätäthän vain asiallisia kommentteja.

Kiitos kommentistasi!