Kodin kiintokalusteet - Ajatuksia keittiöstä

31 maaliskuuta 2022Kaupallinen yhteistyö: Sievitalo


Meidän muuttovalmiiseen kotiin tulee talopakettiin kuuluva kiintokalustepaketti - pienin muutoksin toki. Kotimme kiintokalustetoimittaja on Sievitalon kautta Omega-Keittiöt. Olemme lyhyesti palaveeranneet jo alkuvuodesta kiintokalustetoimittajan kanssa puhelimitsi, mutta myöhemmin on luvassa vielä virallinen suunnittelutapaaminen. Pääsemme siis käymään Omega-Keittiön liikkeessä Vantaalla ja ihastelemaan erilaisia vaihtoehtoja. Tähän asti on katsottu mm. vasta lieden, uunin, astianpesukoneen ja vesipisteen paikat. 


Meidän keittiöpaketti oli jo kaupanteossa mielestäni kattava. Kiintokalusteiden kokonaiskorkeudeksi on määritelty 235,5cm, mutta korkeuttahan voi vielä halutessaan kasvattaa samalla muiden keittiömuutoksien kanssa. Kiintokalusteiden vakiokorkeuksissa ja kaapistoissa voi olla isoja eroja eri talotoimittajien välillä, joten kannattaa pyytää vaikkapa kiintokalusteiden vakiokuvat nähtäville talotoimittajien vertailua tehtäväessä.


Meidän keittiöön on tulossa kaappirivistön lisäksi noin 3 metriä leveä saareke. Saarekkeeseen tulee Boran Pure induktioliesi, jossa on siis sisäänrakennettu liesituuletin. Myös uuni sijoitetaan saarekkeeseen. Lisäyksinä otamme myös pitkään kaappirivistöön aamiaiskaapin. Meidän keittiö tulee olemaan aika kompakti, joten jo etukäteen jännittää hieman, saadaanko todella kaikki astiat ja tarvikkeet mahtumaan kaappeihin. Haluamme erillisen ison jääkaapin ja pakastimen, joten ne tietysti vievät kaappirivistön toisesta päädystä kaappitilaa. Olemme itseasiassa myös miettineet yhden ylimääräisen jääkaapin (tai jääkaappipakastimen) sijoittamista kodinhoitohuoneeseen, mutta tästä ei ole lyöty vielä päätöksiä lukkoon.


Valkoinen, beige vai musta?


Kiintokalusteiden suunnittelu ei ole itselleni entuudestaan tuttua. En ole esimerkiksi koskaan remontoinut uutta keittiötä vanhan tilalle. Keittiön värimaailman miettiminen on yksi iso steppi keittiön suunnittelussa. Haaveilin vielä pari vuotta sitten mustasta keittiöstä, ja ajattelin, että 100% varmasti ottaisin mustan keittiön, jos lähtisin vaikkapa rakentamaan omakotitaloa. Kas kummaa, nyt kun ollaan tässä rakennuttamistilanteessa, on valintojen tekeminen miljoona kertaa haasteellisempaa. 


Olemme pyöritelleet mieheni kanssa ajatuksissa mustaa, beigeä ja valkoista keittiötä. Musta ei enää ole ollut meillä vaihtoehtona, vaan olemme nyt pallotelleet valkoisen ja beigen välillä. Tuntuu, että valkoinen olisi varma valinta ja varmasti sellainen, johon ei välttämättä heti kyllästyisi. Sellainen aika ajaton ratkaisu. Mutta entä jos se on liian tylsä? Niinpä, l i i a n  v a i k e a a. 


Onneksi meidän ei ihan vielä tarvitse lähteä tekemään päätöksiä keittiön suhteen, mutta kyllähän tässä hiljalleen olisi hyvä alkaa jo jonkinlaista visiota pyörittelemään. Tällä hetkellä minua kiehtoo kovasti valkoinen keittiö, johon eloa tuotaisiin vähän erilaisella tasolla ja/tai välitilalla. Ehkä ajatukset alkavat muodostua paremmin, kunhan pääsemme Omega-Keittiöille käymään. 


Tiesitkö muuten, että muuttovalmiista kodistakin voi jättää kiintokalusteet talopaketin ulkopuolelle ja toteuttaa ne asiakashankintana? Sievitalolla tämä ainakin on mahdollista. Me emme kuitenkaan halunneet nyt niin tehdä, mutta olen Instagramin perusteella törmännyt muutamaan tiliin, jossa kiintokalusteet on hankittu itse. Sievitalolla voikin helposti räätälöidä myös muuttovalmista talopakettia mieleisekseen. Me itseasiassa jätimme talopaketin ulkopuolelle LVI-kalusteet ja toteutamme ne asiakashankintana itse. Niistä lisää sitten jossain vaiheessa myöhemmin!


Kuvat kollaasissa:
Kuvaaja Jill Burrow palvelusta Pexels
Kuvaaja Max Vakhtbovych palvelusta Pexels
Kuvaaja Karolina Grabowska palvelusta Pexels

Share your opinion:

Jätäthän vain asiallisia kommentteja.

Kiitos kommentistasi!