Rakennuslupa

28 maaliskuuta 2022Meillä on rakennuslupa! Pakko oli tulla vielä iloitsemaan tänne bloginkin puolelle meidän rakennuslupaamme, joka astui lainvoimaiseksi viikko sitten. Itse olen varsinainen aikataulujen stressaaja, joten rakennusluvankaan osalta ei siltä vältytty. Yllättikö?


Rakennusluvan hakeminen oli omaan mieleeni muodostunut hurjan haastavaksi asiaksi. Syynä tähän on saattanut olla Instagramin #rakentajat2021 -tägin seuraaminen, sillä jo talonsa rakentamisen aloittaneiden päivitykset saivat rakennusluvan hakemisen kuulostaan aivan tuhottoman jättimäiseltä työmaalta. Onneksi se ei kuitenkaan ihan sitä meidän projektin osalta ollut, joten mielestäni rakennuslupahakemuksen jättäminen meni aika vaivattomasti. Ei se ollut niin monimutkaista.Meillä on rakennuslupa


Meillä on siis vihdoin rakennuslupa. Ja lainvoimainen sellainen, jipii. Stressasin tosiaan hieman todella tiukan aikataulun takia rakennusluvan saamista, sillä jos käsittelyaika olisi ollut yhtään pidempi, olisi talotoimitusta saatettu joutua siirtämään. Saimme siis rakennusluvasta myönteisen päätöksen kuitenkin "jo" 2 viikkoa suunniteltua aikataulua aikaisemmin, joten pysyimme hyvin rakennushankkeen suunnitelmassa. 


Meidän paikkakunnallamme rakennusluvan sai tosiaan vain muutamassa päivässä. Tuntuu hurjalta, kuinka jossain isommilla paikkakunnilla lupaa voidaan odottaa kuukausia. Huhhuh! On siis ehkä sittenkin onni asua kauempana pääkaupunkiseudusta tai muista isoista kaupungeista, haha. Isommissa kaupungeissa joudutaan varmasti huomioida rakennusluvan pitkä odottaminen myös rakentamisen aikataulussa ja talotoimituksen  suunnittelussa, eikä varmasti voitaisi ihan näin tiukalla aikataululla toteuttaa kuin meillä. 


Rakennusprojektimme saa nyt siis virallisesti alkaa ihan konkreettisestikin. Yksi kuokka maahan, kiitos. 


Share your opinion:

Jätäthän vain asiallisia kommentteja.

Kiitos kommentistasi!