Kivoimpia harrastuksia vauvan kanssa - Meidän TOP 3

16 maaliskuuta 2022


Vauvan kanssa voi harrastaa monia kivoja juttuja. Tarjolla voi olla vaihtelevasti ja kaupunkikohtaisesti erilaista kerhotoimintaa tai musiikkiin ja liikuntaan liittyviä harrastuksia. Ennen vauvan syntymää ajattelin, etten välttämättä ehkä olisin se kaikkein menevin äiti. Sellainen siis, joka tykkäisi käydä muskareissa ja vauvakerhoissa. Vaikka tykkäänkin nähdä ystäviä vapaa-aikana, tuntuivat kaikki vauvaharrastukset niin etäisiltä - ei yhtään omalta jutulta. Mutta kas kummaa, vauvan syntymän jälkeen sainkin huomata, että yhdessä vauvan kanssa on aika ihana käydä touhuamassa erilaisia juttuja. 


Meidän asuinpaikkakunnalla on aika hyvin tarjontaa harrastamiseen yhdessä vanhemmille ja vauvoille. Ainakin näin omiin tarpeisiini peilaten. Me olemme vauvan kanssa käyneet muutamissa eri harrastusjutuissa, jotka olen kokenut meille kivaksi tavaksi viettää yhteistä aikaa. Harrastukset tuovat muuten myös aika mukavasti rutiinia ja rytmiä viikkoon.


Kivoimpia harrastuksia vauvan kanssa 


Oman kokemukseni mukaan meille sopii parhaiten ihan max. pari-kolme sellaista harrastusta, jotka ovat viikottaisia. Tällä hetkellä meillä on ainoastaan yksi vakkariharrastus viikossa, jossa ollaan taas alkuvuoden muuttohommien jälkeen aktivoiduttu käymään. Lisäksi on pari satunnaista harrastusta, joissa käydään  tällä hetkellä aina kun hyvältä tuntuu. 

Muskari


Muskari on yksi ehdoton minun ja vauvan suosikkiharrastus. Harmiksemme emme alkuvuonna ehtineet käydä siellä lainkaan, mutta nyt maaliskuussa vihdoin pääsimme musisoimaan. Toivon, että viikottainen musiikkitunti onnistuisi, sillä vauva selkeästi tykkää siitä ihan todella paljon. <3 Meidän muskari on seurakunnan järjestämä ja siellä on ihanan rento tunnelma. Muskarin alussa voi aina leikkiä ja seurustella ja sen jälkeen lopputunti on ohjattua musisointia. Pidän meidän muskarin ohjaajista todella paljon ja meille tämä on ollut kyllä ihan huippu harrastus. 

Kannattaa tsekata omalta paikkakunnalta kansalaisopistojen tai seurakuntien järjestämää muskaritarjontaa. Useimmilla paikkakunnilla seurakuntien järjestämä muskari on maksutonta. 
 

Vauvauinti ja uimahalli


Vauvauinti ei ole enää meillä viikottainen harrastus, mutta se on ollut myös yksi suosikeistamme. Vauvauinti antoi hyvät valmiudet käydä uimahallissa myös itsenäisesti vauvan kanssa, joten tällä hetkellä pääpainona onkin sitten käydä silloin tällöin uimassa uimahallissa ihan vaan perheen kesken. 

Aloitimme vauvauinnin, kun vauva oli 4-5kk ikäinen ja kävimme siellä sitten koko viime syksyn. Vauvauinnissa ehkä hieman stressiä aiheutti uinnin sovitus vauvan rytmiin (ja varsinkin vauvan muuttuvaan rytmiin), mutta siitä huolimatta se oli todella kiva koko perheen harrastus. Täytyy silti myöntää, että tykkään käydä uimahallissa ilman yhtä sidottua ajankohtaa, jolloin ei ole "pakko" mennä sinne joka viikko samana päivänä ja samaan aikaan. Perheen kesken uimahallissa käynti on aika paljon rennompaa. Silti iso peukku ohjatulle vauvauinnille, sillä ainakin meille se antoi varmuutta uittaa ja sukelluttaa vauvaa. 
Perhepuistot (avoin varhaiskasvatus)


Avoimen varhaiskasvatuksen perhepuistotoimintaan olemme tutustuneet vasta hiljattain. Yleisesti ottaenkin leikkipuistoissa käyminen lapsen kanssa on todella kivaa puuhaa, mutta näissä avoimen varhaiskasvatuksen tiloissa pääsee myös vaikkapa sisätiloihin leikkimään ja syömään eväitä. Voisin kuvitella, että nämä ovat myös hyviä paikkoja tutustua muihin pienten lasten vanhempiin. 

Meidän asuinalueella on lähellä yksi kiva perhepuisto, jossa ollaan käyty myös avoimen varhaiskasvatuksen ohjauksen ulkopuolisina aikoina keinumassa. Leikki- ja perhepuistoissa on istumaan oppineen vauvan kanssa kiva käydä keinumassa ja ihmettelemässä ympärillä näkyviä juttuja. Ja varsinkin, kun kelit tästä vielä lämpenee, on ulkoilu ja ulkona leikkiminen vieläkin mielekkäämpää. 


Löytyykö teiltä samoja suosikkeja?

Share your opinion:

Jätäthän vain asiallisia kommentteja.

Kiitos kommentistasi!