Maatyöt alkavat pian tontilla

22 maaliskuuta 2022Pian tontilla alkaa tapahtua! Mieheni kävi eilen tontilla maaurakoitsijamme kanssa ja he kävivät läpi maatöiden aloittamista ja aikataulua. Olimme suunnitelleet, että toteuttaisimme tulevien viikkojen kuluessa itse risukkojen raivaustyöt, mutta onneksemme niitä ei nyt tarvitse lähtä itse tekemään, sillä urakoitsija saa ne niin näppärästi hoidettua koneillaan. 

Ensi viikolla urakoitsijamme aloittaa siis tontin möyhentämisen, joten täytyy ehkä suunnata päivälenkkejä tontin suunnalle. Vielähän siellä ei tosin mitään kovin ihmeellistä tule tapahtumaan, mutta on se silti niin jännittävää nähdä, kun v i h d o i n kuitenkin tapahtuu edes jotain konkreettista tontilla. On se sitten edes sitä lumien ajoa tai risukkojen tuhoamista, haha. Moni rakennuttaja voi varmaan samaistua ajatukseeni.
Maatöiden aloittaminen tuo tietysti oman jännityksensä, sillä niiden hintalappu kiinnostaa usein rakennuttajaa. Jännityksellä odotan miten meille käy: mennäänkö tarkalleen budjetissa, alittuuko budjetti vai paukkuuko eurot niin, että kauhistuttaa. Vaikka meillekin on tehty maaperätutkimus tontilla joulukuussa, voi maatöiden aikana tulla vaikka ja mitä ylläriä. Toivotaan kuitenkin parasta. 

Rakennusrintamalla ei siis juurikaan kuulu nyt muuta kuin että pian maatyöt starttaavat. Olemme onneksi nyt todella hyvin aikataulussa ja talotoimitus pitäisi pystyä toteuttaa suunnitellusti toukokuussa. Jipii! Kevään mittaan pästään myös tutkiskelemaan sisustusmateriaaleja sekä käymään jossain vaiheessa kiintokalustetoimittajan luona. Miten tässä malttaa odottaa? 


Share your opinion:

Jätäthän vain asiallisia kommentteja.

Kiitos kommentistasi!