Talon pohjakuva

10 maaliskuuta 2022Talon pohjakuva on ehkä yksi kiinnostavimmista asioista, joita rakennusprojektien osana haluaa nähdä. Ennen meidän rakennusprojektin alkua selasin itsekin paljon muiden rakentajien julkaisemia pohjakuvia ja ihastelin erilaisia ratkaisuja. Meidän talon pohjakuva lähti liikkeelle ensin valmiista pohjasta, jota lähdettiin hiomaan sopivaksi meidän omiin tarpeisiimme. Loppujen lopuksi pohja ei ollut enää lähellekään alkuperäistä pohjapiirrosta, mutta siitä saatiin juuri sopiva meille ja meidän tontillemme.

Meidän kodin huoneistoala on 132 neliötä. Makuuhuoneita on kolme ja niiden lisäksi on yksi vähän pienempi huone, joka tulee toimimaan työhuoneena. Olohuone-keittiö on yhteistä avaraa tilaa. Eteisen yhteydessä on näppärä arkieteistila, jossa on kuratassujen ja -tossujen pesumahdollisuus sekä säilytystilaa. Kodinhoitohuone sekä kylpyhuone ja sauna ovat talon toisessa päädyssä. Takapihalle pääsee helposti kulkemaan kodinhoitohuoneesta ja keittiöstä, vaikka yleisesti ottaen kulkeminen tuleekin tapahtumaan etupihan puolelta eteisen (ja arkieteisen) takia. Niin ja meinasi melkein unohtua: onhan meillä talon päädyssä myös autokatos lämpöisellä varastolla. 


Meidän talon pohjaratkaisuun vaikuttivat ensisijaisesti tietysti tontin malli ja muodot, ilmansuunnat sekä tontin ympäristö. Makuuhuoneet haluttiin sijoittaa tien puoleiselle sivulle eli samalle sivulle sisäänkäynnin kanssa. Kyseessä on kodin varjoisampi puoli, sillä ne ovat suunnattu koilliseen. Olohuone, keittiö, kodinhoitohuone ja pesutilat ovat taas valoisammalla puolella, sillä ne ovat suunnattu lounaaseen. Tämä on myös tontin suojaisampi, metsään/puistoalueeseen rajoittuva puoli. 

Talon pohja on siis aika pelkistetty, eikä kovinkaan erikoisia pohjaan liittyviä ratkaisuja ole tulossa. Pelkistetty sopii meidän tarpeisiimme erinomaisesti ja toivon, että se tulee tällaisenaan toimivaan hyvin myös arjessamme. Pohjassa erityisiä suosikkejani on tilava olohuone-keittiö isoine ikkunoineen, juuri sopivan kokoinen kodinhoitohuone puhtaalle pyykille sekä arjen helpottamiseksi eteisen yhteyteen tuleva arkieteinen. 

Share your opinion:

  1. Hei, tämä pohja näyttää todella hyvältä, sopisi meidän tontille täydellisesti. Olisiko sinulla antaa pohjakuvaa, jossa näkyy vielä talon mitat? Auttaisi meidän projektin suunnittelua tosi paljon. Voin laittaa yhteystietoja jossain kanavassa lisää. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Kiva kuulla ja onnistuu kyllä. Laita vaikka Instagramissa viestillä sun sähköpostiosoite (@villalaxhem) tai sähköpostia suoraan hifromemmi@gmail.com. :-)

      Poista

Jätäthän vain asiallisia kommentteja.

Kiitos kommentistasi!