Meidän uudet matkarattaat - Cybex Libelle

08 maaliskuuta 2022


sisältää mainoslinkkejä*


Sanoinko joskus, että emme tarvitse matkarattaita? Ehkä. No nyt meiltä kuitenkin sellaiset löytyy. Hankimme muutama viikko sitten Cybex Libelle* matkarattaat, jotka ovat meille aivan täydellisen oloiset ketterät pienet rattaat. Meidän "päävaunuina" toimii siis edelleen Cybex Priam vaunut, mutta nyt jatkossa kauppareissuille tai lomamatkoille napataan nämä Libellet mukaan. 


Olemme testailleet näitä matkarattaita nyt pariin otteeseen kaupungilla käydessä ja ne ovat vaikuttaneet oikein kivoilta. Kuitenkin käyttökokemuksia on vielä aika lyhyeltä ajalta, joten voisin kirjoitella sitten vähän myöhemmin meidän todellisia käyttökokemuksia näistä rattaista. Cybex ei ole pettänyt meitä aikaisemminkaan muiden tuotteiden kohdalla, joten odotukset näiden Libelle-rattaidenkin suhteen on korkealla. Selaa julkaisuja: Cybex Priam -yhdistelmävaunut. 
Käsilaukun kokoiset matkarattaat


Instagramissa jaoinkin jo eilen kuvan näistä Libelleistä*, mutta ajattelin antaa näille muutaman sanan vielä bloginkin puolella. Meille matkarattaiden hankinnassa tärkeimmät speksit olivat pieni kasauskoko, helppo kasaus, säädettävä istuinosa, reilun kokoinen suojakuomu, riittävän korkea työntöaisa ja hinta. Ihastuin Libelle-rattaiden helppoon kasaukseen, sillä vaunut saa parissa sekunnissa sekä auki että kasaan. Kasausmekanismi on siis super näppärä (tässä video Cybexin sivuilla rattaiden esittelystä). Cybex Libellet eivät ole myöskään älyttömän kalliit matkarattaat ja hinta ostopaikasta riippuen noin 220-270€ + lisäosat. Libellejä myy esimerkiksi Jollyroom*.Olemme mieheni kanss molemmat melko pitkiä ja ainakin meille Libellen työntöaisa on aika hyvällä korkeudella. Työntöaisaa ei voi säätää, mutta meille se ei ole tuntunut lainkaan huonolta ominaisuudelta parin käyttökerran jälkeen. Istuinosaa voi säätää pystyasennosta vähän loivempaan, mutta täysin makuuasentoon istuinta ei saa. Uskoisin silti, että loivassa asennossa rattaissa voi lapsi ottaa pienet torkutkin. Istuinosaa säädetään eri asentoihin sen takana olevasta säätölenkistä.Miltä kuulostaa käsilaukun kokoiset matkarattaat? Aika hyviltä minusta. Matkarattaiden koko oli yksi tärkeä ominaisuus valintamme taustalla. Cybex Libelle -rattaat* ovat siis kasattuna käsilaukun malliset ja kokoiset ja menevät sellaisinaan vaikkapa lentokoneen käsitavaroissa. Jos me lähdemme autoilla reissuun koko perheen voimin, on meidän auto aika tupaten täynnä tavaraa, vaikka meitä vain kaksi aikuista, yksi lapsi ja yksi koira onkin. Koira on kuitenkin sen verran iso, että koiran oma kuljetuskoppa vie auton tavaratilasta noin puolet. On siis ihan kiva, jos rattaat voi kuljettaa näppärästi vaikka repsikan jalkatilassa. 


Cybex Libelleihin saa lisäosana sadesuojan, turvakaaren (joka meilläkin näkyy kuvissa) sekä adapterit turvakaukalolle, jolloin nämä toimivat hyvin pienen vauvan kanssa. Libelleille myydään myös suojakassi*, jonne rattaat ovat helppo sujauttaa ja heittää laukku olalle. Vaunut painavat himpun alle 6kg eli ovat kevyet kantaa mukana. 


Kirjoittelen Cybex Libelleistä vielä myöhemmin monipuolisemman postauksen, kunhan käyttökokemuksia kertyy vähän enemmän. Ensivaikutelma on kuitenkin oikein positiivinen.

Share your opinion:

  1. Meilläkin oli Cybex Libellet ja ihan parhaat matkarattaat olikin! :)

    VastaaPoista

Jätäthän vain asiallisia kommentteja.

Kiitos kommentistasi!