Kevät kadoksissa ja tontin raivausta

07 huhtikuuta 2022


Voihan takatalvi! Hetken sai jo nauttia ihanasta keväisestä säästä, mutta nyt se on historiaa. Blaah... Joka kerta, kun maaliskuun aikanakin satoi lunta, ajattelin "No ehkä tämä on nyt viimeinen kerta ja sitten alkaa keväisemmät säät". Little did I know. 


Muistelin, että viime talvi oli luminen, mutta loppuraskaudessa kyllä ehdin haravoida pihalla lehtiä ja kävin ulkoilemassa koiran kanssa jo lenkkarit jalassa. Tuntuu, että tämä talvi on tänä vuonna jatkunut jo ikuisuuden. Tässä alkaa kyllä jo oikeasti kaipaamaan keväisempiä kelejä ja aurinkoa. No, ehkä pian. 
Tontin raivaus ja sisustusjuttuja


Onneksi viime viikkoina on tapahtunut pieniä askeleita meidän rakennusprojektin suhteen. Meidän tontille siirtyi työkone jo viime viikonloppuna ja ennen lumisateita onneksi ehdittiin nyppäistä näkyvillä olevat puut ja risut pois. Kovasti tässä jo odotellaan, että maatyöt oikeasti käynnistyisivät, mutta pikkaisen taitaa nämä tämän viikon lumisateet nyt siirtää hommien aloitusta. Huhtikuun aikana maatyöt olisi tavoitteena saada tehtyä, sillä toukokuussa onkin jo perustusten teko ja meidän talotoimituksen aika. 


[ EDIT // Sainkin äsken korvanappiini iloisen tiedon, että maatyöt ovat käynnistyneet. Ihanaa! ]
Tontti näytti heti jo ihan erilaiselta, kun risukko oli poissa. Yllä olevat kuvat ehkä hieman hämäävät, sillä ensimmäinen kuva on rajattu niin, että puukasa jää piiloon. En osaa itse oikein hahmottaa, miltä tontti oikeasti näyttäisi talon kanssa. Jännittää jo etukäteen, jos odotukset eivät vastaakaan lainkaan todellisuutta, ja talon sijoittelu ei vaikkapa miellytä lainkaan. Meidän talo on noin 20 metriä pitkä ja noin 10 metriä leveä ja takapiha aukeaa kivasti etelän/lounaan suuntaan, joten ilmansuuntien kannalta sijoittelu on ainakin ideaali. Eiköhän siitä vielä hyvä tule. 


Viime viikkojen aikana olemme miettineet kuumeisesti sisustusratkaisuja kotiin. Heiluin viikonloppuna siskoni luona mitta kädessä sekä tutkin heidän talonsa pohjapiirrustuksia. Pelkistä suunnitelmista ja papereista on mielestäni niin hankala hahmottaa, kuinka suuri oikeasti todellisuudessa vaikkapa 2,5 neliön WC on tai kuinka iso kolmen metrin saareke on. On kiva, kun pääsee muiden koteihin näkemään erilaisia ratkaisuja ja hahmottamaan, minkä kokoisia eri tilat ovat livenä. 


Ensi kuussa meillä pitäisi ilmeisesti alkaa myös sisustusvalintojen suunnittelu. Pitäisi alkaa pohtia laatta- ja lattiamateriaalivalintoja, seinien värejä jne... Nyt alkaa siis tavallaan jo sellainen kiva vaihe rakentamisessa, kun pääsee konkreettisesti näkemään vaihtoehtoja ja tekemään myös valintoja. Ensi kuussa on tosiaan myös talotoimitus ja en voi vieläkään uskoa, että toukokuussa tontilla sitten oikeasti olisi jo talo pystyssä.


Nyt toivotaan, että tämä sää alkaa muuttua keväisemmäksi ja pääsisi ihan eri tavalla nauttimaan ulkoiluista. Ja maatöistä tontilla.


Share your opinion:

Jätäthän vain asiallisia kommentteja.

Kiitos kommentistasi!