Kiintokalusteiden suunnittelua

05 toukokuuta 2022Alkuviikosta meillä oli tapaaminen kiintokalustetoimittajan kanssa ja pääsimme näkemään livenä erilaisia materiaalivaihtoehtoja. Meillä on ollut jo suht selkeä visio, millaista keittiötä, kodinhoitohuonetta ja wc-tiloja lähtisimme työstämään, mutta muutamat pienet yksityiskohdat vaativat vielä myöhemmin fiksausta. En aikaisemmin ollut oikein perehtynyt syvällisesti erilaisiin vedinvaihtoehtoihin (lue: olisi kannattanut), sillä niitäkin oli niin moneen lähtöön. Onneksi tässä on aikaa vielä pohtia.


Värimaailma? Ovet? Tasot? Vetimet?


Kiintokalustesuunnittelussa pääsimme näkemään erilaisia vetimittömiä ovia, jotka erityisesti ovat herättäneet oman kiinnostukseni. Meille olisi alustavasti tulossa nyt muutama ponnahduskaappi ylös, syvennykseen sormiraolliset ovet ja kylmälaitteisiin sekä alalaatikoihin ja aamiaiskaappiin vetimet. Pohdimme nyt alustavasti pyöreitä nuppivetimiä, mutta saa nähdä vaihtuvatko ne vielä moneen otteeseen johonkin toiseen vaihtoehtoon. Kunhan saamme ensimmäiset suunnittelukuvat olemme ehkä hieman viisaampia, mikä toimii ja mikä ei.


Keittiön väriksi olemme miettineet pääasiallisesti valkoista ja nyt huomiomme kiinnittyi erityisesti mattavalkoiseen vaihtoehtoon. Se ei toki ollut vakiomallistoa (kaksi muuta valkoista vaihtoehtoa olisi ollut), joten saaa nähdä mihin sitten lopulta päädytään. Keittiön tasoksi olemme valitsemassa laminaattia, sillä kivitaso ei tule mahtumaan meidän budjettiimme tällä erää. Toisalta harmi, mutta onneksi laminaattitasotkin ovat oikein toimivia ja nykyään niistäkin on saatavilla todella upeita vaihtoehtoja. Keittiöön tulee aamiaiskaappi ja pääsimme näkemään erilaisia ovimekanismeja siihen. Olemme todennäköisesti päätymässä nyt Sensys mekanismiin, joka on siis tällainen pocket door -tyylinen ratkaisu. Mekanismin avulla ovet voi avata kuin tavalliset ovet tai sitten ne saa halutessaan työnnettyä aamiaiskaapin sivuille piiloon. Vaikutti oikein toimivalta!


Kodinhoitohuoneeseen valitsimme alustavasti myös valkoista kaappia. Ihastuin kuitenkin terazzo-laminaattiin, jota voisi vähintäänkin harkita tasoksi kodinhoitohuoneeseen. Suunnittelukuvat varmasti auttavat hahmottamaan tätäkin vaihtoehtoa paremmin. WC-tiloihin emme tehneet suuria muutoksia ainakaan vielä ja kalusteet ovat ihan vaan valkoisia. Saa nähdä tuleeko matkan varrella muutoksia vielä näihin enemmän. 
Nyt odottelemme siis kiintokalustesuunnittelun ensimmäisen kierroksen kuvia, joista pääsemme paremmin hahmottamaan kaappien, tasojen ja vetimien yhteen sointuvuutta. Näistä siis lisää vielä myöhemmin...Share your opinion:

Jätäthän vain asiallisia kommentteja.

Kiitos kommentistasi!