Meillä on perustukset

07 toukokuuta 2022


Taloprojekti jatkaa hyvällä sykkeellä eteenpäin. Kaikki on alkanut kertaheitolla tuntua todellisemmalta nyt, kun konkreettisesti tontilla on alkanut tapahtua. En tiedä muuten. että missä vaiheessa tontista aletaan sitten puhua raksana? Onko perustukset jo hyvä syy ottaa raksa-termi käyttöön vai odotellaanko vielä pari viikkoa seiniä? Ehkä se ei ole niin pilkulleen.


Perustukset valmiina


Olemme pysyneet hyvin sovitussa aikataulussa ja perustukset valmistuivat tosiaan tällä viikolla. Muotit kasattiin tiistai-aamuna perustuksia varten ja valu oli sitten samana päivänä myöhemmin päivällä. Muotit purettiin valusta päivää myöhemmin pois ja nyt olemme päässet jo ihmettelemään talon perusmuuria. Siinä se sitten on!


Talo näyttää jotenkin omaan silmääni todella pieneltä, mutta kai se vielä tässä vaiheessa kuuluu asiaan. Ehkä sitten, kun seinät nostetaan pystyyn ja saadaan katto ylle, alkaa koko paremmin hahmottua. Täytyy myöntää, että olen välillä tuskaillut, onko meidän olo-keittiö sittenkin liian pieni. Se on siis kooltaan 49,5 neliötä, mutta jännittää jääkö ruokailuryhmän ja sohvan välille tarpeeksi tilaa. Toivottavasti pohdinta on aivan turhaa ja saadaan kaikki hyvin sopimaan tilaan. Olen ilmeisesti tällainen omien valintojen jälkikäteen kyseenalaistaja, haha.
Nyt olisikin sitten tulevina viikkoina luvassa sisätäytöt ja maatöiden viimeistelyä. Alapihaa pitää vielä rouhaista pikkaisen ja käsitykseni mukaan myös vähän täyttää. Lisäksi meidän olisi ilmeisesti vielä tarkoitus käsitellä sokkeli ennen talotoimitusta. 


Sitten alettaisiinkin pian olla valmiita talotoimitusta varten, joka on edessä parin viikon kuluttua. Jipii!
Share your opinion:

Jätäthän vain asiallisia kommentteja.

Kiitos kommentistasi!