Rakennusprojekti - Missä mennään nyt?

02 toukokuuta 2022Kaupallinen yhteistyö: Sievitalo


Rakennusprojektin kuulumisia en olekaan kirjoittanut nyt ihan hetkeen blogin puolelle, joten täältä pesee. Olen kyllä monta kertaa meinannut kirjoittaa tänne tonttimme maatöiden etenemisestä ja muista raksakuvioista, mutta sitten olen kuitenkin päätynyt päivittämään niitä vain nopeasti Instagramin puolelle. Nyt on siis hyvä hetki antaa muutama sana rakennuskuulumisille.


Maatöiden tilanne ja talotoimitus 


Viimeinkin on toukokuu. Ja tiedättekö mitä se tarkoittaa? No talotoimitusta tietenkin! Toukokuun loppupuolella meillä on sovittuna Sievitalon talopakettimme toimitus tontille eli muutaman viikon kuluttua siellä on talo pystyssä. Viime viikolla talonpaikka oli myös käyty merkkaamassa jo valmiiksi. Tällä hetkellä odottelemme vielä meidän virallista työmaakylttiämme, mutta eiköhän se pian tontille ilmesty. Kaikki palaset loksahtelevat paikallensa talotoimitusta varten. 

Maatyöt aloitettiin tosiaan heti huhtikuun alussa. Meidän tontillamme on korkeuseroa tontin tien ja puistikon sivujen välillä ja se on hieman alaspäin laskeva. Korkeuseron takia täyttöä on tehty luonnollisesti jonkin verran. Terassi tulee olemaan siis huomattavasti korkeammalla kuin alapiha. Talon oikealle sivulle on tällä hetkellä jäämässä vielä sen suuremmin suunnitelmatonta aluetta, johon ainakin olisi ajatus istuttaa marjapensaita, esim. pensasmustikkaa.

Parhaillaan eletään aikaa, kun maatyöt on perustuksia varten valmiiksi viimeistellyt. Tämän viikon aikana meillä alkaa tontilla perustusten teko ja saamme vihdoin alkuviikosta myös sähköt tontille. Perustukset kuuluvat meidän Sievitalon talopakettiimme ja ne tulee tekemään Perustava. Perustava onkin samalla alueella tehnyt viime viikkojen aikana jo muutamat perustukset naapuritonteille valmiiksi eli ovat varsin tuttu näky alueella. 

Näistä kahdesta tontilla napatusta alla olevasta kuvasta ollaan onneksi edetty hetkessä jo pitkälle!

Talotoimitukseen on todellakin enää vain kolme viikkoa. Nopeasti aika tuntuu lentävän ja kohta saa laskea jo päiviä siihen. Jännittävää! Täytyy olla sitten haukkana kameran kanssa vastassa, kun talotoimitus todella koittaa. Sitä ennen on nyt kuitenkin vielä perustusten teko ja lähiviikkoina ilmeisesti myös sähkösuunnitelmien läpikäyntiä. 

Huomenna olemme menossa käymään keittiösuunnittelussa ja tulevina viikkoina on luvassa myös sisustusmateriaaleihin tutustumista. Laattapohdinta on muuten edennyt sen verran pitkälle, että 99,9% varmuudella olemme päätyneet tähän yhdessä postauksessa esittelemääni laattaan. Yksi mietinnän aihe siis jo vähemmän. 


Koetan päivitellä pian taas rakennusprojektin kuulumisia tänne. Kivaa uutta viikkoa!

Share your opinion:

Jätäthän vain asiallisia kommentteja.

Kiitos kommentistasi!