Avaimet käteen

17 toukokuuta 2022Kaupallinen yhteistyö: Sievitalo

Paljastinkin Instagramin puolella jo, että lähdimme viime viikolla hakemaan erästä mysteeripakettia postista tietämättä lainkaan, mitä se sisältäisi. Äkkiä meille paljastuikin, että siellähän oli meidän tulevan kodin avaimet! Näinkö helppoa se muuttovalmiin kodin eli avaimet käteen -paketin tilaaminen sittenkin olikin?

Ihan vielä nämä avaimet eivät pääse käyttöön, sillä tontti seisoo vielä ilman taloa. Tällä viikolla meille on saapunut tontille kattoristikot ja ensi viikolla on tosiaan luvattu talotoimitus. Niin jännittävää. Tuntuu, että vastahan on pieni hetki siitä, kun allekirjoitimme kauppasopimukset Sievitalon kanssa ja nyt yhtä äkkiä olemme jo tilanteessa, että talon pystytyspäivä on aivan näillä näppäimillä. 

Avaimet toimitetaan usein siis jo ennen talopakettia, vaikka se vähän huvittavalta itsestä tuntuukin. Nyt meillä on avaimet, muttei kotia. 

Pystytyspäivä ensi viikolla


Talotoimitus eli talon pystytys alkaa ensi viikolla. Talo ilmeisesti saadaan kasaan päivässä parissa ja katto asennetaan pystytyksestä noin viikon kuluessa. Käytiin eilen ihastelemassa meidän tonttia ja edenneitä maatöitä. Kieltämättä talo tulee kyllä niin kivalle paikalle - huomattavasti korkeammalle alapihasta. Voisin alle laittaa osviitaksi pari kuvaa siitä, vaikka korkeuseroja on hieman hankala valokuvista huomatakaan yhtä hyvin kuin luonnossa. Alapiha on kuvissa vielä kesken ja se jatketaan paremmin loppuun talotoimituksen jälkeen jossain vaiheessa samalla etupihan kanssa.

Pystytyspäivä on yksi ehdottomasti odotetuimmista jutuista rakentamiseen liittyen. Oman kodin ensinäkemiseen liittyy varmasti laaja tunteiden kirjo. Siinä sen sitten lopulta näkee edessään - oman odotetun (keskeneräisen) kodin. Melkein kuin hääpäivän first look, haha. Olemme suunnitelleet, että mieheni ottaisi lomapäivän pystytystä varten, sillä onhan se niin tärkeä päivä tässä projektissa. Sitten voitaisiin koko perhe ihmetellä pystytyksen aloittamista.

Nyt rakennushommat alkavat siis edetä toden teolla ja saadaan vihdoin talo konkreettisesti näkyviin muuallekin kuin vain paperille. Meillä olisi vielä tulevien viikkojen aikana edessä sisustuspaketin vastaanotto, joka on siis Sievitalon sisustusboxi. Sisustusboxissa on käsitykseni mukaan saatavilla olevien vakiomateriaalien mallipaloja. Meidän pitäisi vielä varata aika myöls Värisilmään sisustussuunnitteluun ja hyödyntää asiantuntijan osaaminen valintojen tekemisessä. Lisäksi sähkösuunnitelmien läpikäynti taitaa olla myös lähiviikkoina edessä. 

Jännityksellä ensi viikkoon...

Share your opinion:

Jätäthän vain asiallisia kommentteja.

Kiitos kommentistasi!