YAMK-opinnot alkaa syksyllä

27 toukokuuta 2022Meinasin jo aikaisemmin keväällä kertoa, että hain YAMK-koulutukseen. Jätin kuitenkin kokonaan asiasta mainitsematta, sillä ajattelin, että harmittaisi sitten, jos en kouluun pääsisikään. Toisaalta olisihan asiasta voinut mainita, kuuluvathan pettymyksetkin elämään. Nyt voi ehkä jo otsikon perusteella arvata, että pääsin hakemaani koulutukseen! Syksyllä olisikin sitten tarkoitus aloittaa YAMK-opinnot.


Olen pitkään pohtinut omaa urapolkuani ja millaiseen suuntaan sitä voisi viedä. Olen aikaisemmin suorittanut jo kaksi amk-insinööritutkintoa, joten kolmas samanmoinen ei olisi ehkä palvellut enää kokonaisuutta. Tutkiskelin koko alkuvuoden tarjolla olevia DI- ja YAMK-koulutuksia kunnes päätin hakeutua yhteen YAMK-tutkinnoista. Hakeminen ja vaivannäkö ennakkotehtäviin kannatti, sillä nyt opiskelupaikka on taskussa. "Opiskelijaelämä" alkaa jälleen.Kestävän kehityksen YAMK-opintoja


Aloitan syksyllä siis kestävään kehitykseen liittyvät ylemmän ammattikorkeakoulun opinnot. Opinnoista tutkintonimike tulee olemaan insinööri, ylempi amk. Opinnot muodostuvat 30 opintopisteen opintokokonaisuudesta ja 30 opintopisteen opinnäytetyöstä. Työtä on siis jonkin verran vähemmän kuin vaikkapa konetekniikan opinnoissa, joista vuosi sitten keväällä valmistuin. 


YAMK-tutkinto antaa pätevyyden hakeutua tehtäviin, joihin vaaditaan ylempää korkeakoulututkintoa. Vaikka työnhaku ei tällä hetkellä olekaan ajankohtainen, ei silti ikinä voi tietää mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Kouluttautuminen voi siis mahdollistaa myöhemmin erilaisia vaihtoehtoja. Olen myös miettinyt opettajan pedagogisen pätevyyden suorittamista joskus tulevaisuudessa, jota ennen kuitenkin haluaisin olla valmistunut ylemmästä korkeakoulututkinnosta.
Miksi kestävän kehityksen teknologiat? Kestävän kehityksen koulutusohjelma on ajankohtainen ja tarjoaa arvokasta sisältöä. Monet yritykset pyrkivät yhä enemmissä määrin tavoittelemaan kestävän kehityksen ratkaisuja ja työstämään liiketoimintaansa kohti kestävää kehitystä. Omalla alallani koulutus antaa hyviä avaimia näiden asioiden työstämiseen. 


Nyt siis syksyllä olisi taas tarkoitus aloittaa opiskelu. Viimeisimmistä opinnoista onkin sitten melkein 1,5 vuotta, joten hyvähän se on taas vähän päntätä uutta tietoa itseensä. Lähiopetusta meillä ei tule olemaan lainkaan, joten perhearjen yhdistäminen opiskeluun ei ole mahdottomuus. Ensi vuoden puolella olen mahdollisesti palaamassa työelämään, joten pientä taitelua työn + opintojen + mahdollisen päiväkodin aloittamisen suhteen voi olla. Mutta kaikki aivan varmasti järjestyy.

Share your opinion:

Jätäthän vain asiallisia kommentteja.

Kiitos kommentistasi!