Kompressiosukat juoksulenkeillä ja apuna palautumisessa

18 kesäkuuta 2022Kaupallinen yhteistyö: MedicOnline


Keväiset ja nyt jo kesäisemmäksi muuttuneet säät innostavat taas juoksuharrastuksen pariin. Oletko sinä käynyt jo juoksulenkillä? Omalla kohdallani voidaan ehkä paremmin puhua hölkkälenkeistä, sillä tykkään rauhallisesti hölkötellyistä lenkeistä joko juoksurattaiden tai koiran kanssa. Edellisistä juoksulenkeistä on vierähtänyt jo pitkä aika, lähes kaksi vuotta. Maltillinen aloittaminen juoksulenkkien kanssa on enemmän kuin paikallaan ja olen hakenut apua lenkkeilyyn ja lenkkeilystä palautumiseen kompressio- eli tukisukkien avulla. Omat tukisukkani ovat MedicOnlinelta saadut ja olikin ilo jatkaa heidän kanssaan nyt yhteistyötä myös lenkkipoluilla raskausaiheiden ulkopuolella.

Kompressio- eli tukisukat sopivat hyvin juoksuharrastukseen. Kompressiosukat edistävät jalkojen verenkiertoa ja näin olleen tehostavat lymfakiertoa sekä urheilusuorituksen aikana että sen jälkeen palautuessa. Tukisukkien avulla urheilusuorituksen aikainen suorituskyky tehostuu ja palautuminen vaikkapa juoksulenkistä on nopeampaa.

Vaikka kompressiosukista on hyötyä urheilusuorituksen aikana, ovat ne kuitenkin vielä tärkeämmässä roolissa palautumisen kanssa. Jotta kompressiosukista saisikin siis parhaimman hyödyn irti, niitä olisi hyvä käyttää mahdollisimman paljon myös treenien ulkopuolella.Kompressio- eli tukisukat jalkaan lenkille ja antamaan tukea palautumiseen


Tämä kevät tuntui oikealta hetkeltä starttailla uudelleen lenkkeily muutoinkin kuin kevyesti kävellen vaunujen kanssa. Vuosi 2021 oli täysin taukoa juoksulenkeistä, sillä ajatus lenkille lähdöstä loppukevään synnytyksen jälkeen ei tuntunut vielä hyvältä. Oli varmasti todella hyvä asia antaa kehon ja leikkaushaavan rauhassa palautua synnytyksestä ja käydä vaunulenkit ihan vain kävellen. Nyt nimittäin rauhallisesti tehdyt juoksulenkit ovat tuntuneet todella hyviltä pitkästä tauosta huolimatta.

Olen tehnyt juoksulenkkejä joko yhdessä koiran kanssa tai sitten olen laittanut minin juoksurattaisiin eli meidän pyöräkärryyn asentamalla siihen juoksupyörän paikoilleen ja lähtenyt hölkkälenkille juoksurattaiden kanssa. Lenkkeily varusteina olen hyödyntänyt MediOnlinen mustia kompressiosukkia ja saanut näin paremmin hyödyn irti lenkkeilystä.Kompressio eli tukisukkien hyödyn huomaa erityisesti juoksulenkeillä, joissa jalat vastaanottavat tärähdyksiä. Kompressiosukka auttaa vähentämään lihaksen värähtelyä ja auttaa näin vähentämään lihaksen väsymistä juoksun aikana ja sen kipeytymistä lenkin jälkeen. Olen yhdistänyt lenkkeihin usein myös hyppyjä nurmialueella, joissa kompressiotukkien hyödyt erityisesti korostuvat.

Vaikka kompressiosukista on hyötyä urheilusuorituksen aikana, ovat ne kuitenkin vielä tärkeämmässä roolissa palautumisen kanssa. Jotta kompressiosukista saisikin siis parhaimman hyödyn irti, niitä olisi hyvä käyttää mahdollisimman paljon myös treenien ulkopuolella. Omat kompressiosukkani ovat onneksi niin mukavat, että ne tuntuvat hyviltä jaloissa ihan vaan myös tavallisessa arjessa. Kuumilla kesäkeleillä pitkien sukkien käyttöä toki pyrkii välttelemään, mutta iltaisin tukisukat ovat mukava sujauttaa myös jalkaan päivän päätteeksi kotiaskareita hoitaessa.

Share your opinion:

Jätäthän vain asiallisia kommentteja.

Kiitos kommentistasi!