Sisustusvalinnat valmiina

12 kesäkuuta 2022
Kaupallinen yhteistyö: Sievitalo


Sisustussuunnittelu Vantaan Värisilmässä on nyt hyvillä mielin takana päin. Meille tarjoutui mahdollisuus sisustussuunnitteluun Sievitalon muuttovalmiin talopakettimme yhteydessä ja pääsimme hyödyntämään Sirkku Ropan ammattitaitoa tulevan kotimme sisustusvalintojen ratkomisessa. Sisustussuunnitteluun oli varattu aikaa kolme tuntia, mutta saimme tehokkaasti tehtyä kaikkia sisustusvalinnat kodin eri tiloihin noin 1,5 tunnissa. Hyvä me!


Maanläheisiä ja luonnollisia sävyjä


Toiveinamme tulevaan kotiin on maanläheiset ja luonnolliset sävyt, mutta pitäytyä mahdollisuuksien mukaan Sievitalon vakiomallistossa. Kotimme pieninä yksityiskohtina tulee pilkistämään mm. kultaa ja pähkinää, jolloin yleisilme saa olla muiden sisustusvalintojen osalta hillitympi. 


Sisustussuunnittelua varten olimme etukäteen valinneet laminaatin ja päädyimme tosiaan valitsemaan valkaistun tammilankun. Select oli myös kaunis vaihtoehto ja saimmekin ihastella sitä sisustussuunnittelussa isommalla mallipalalla. Select on kuitenkin selkeästi kellertävämpi vaihtoehto, jonka takia päädyimme valkaistuun tammilankkuun, sillä se tuo hillityllä lämmöllään ja vaaleudellaan seesteisen skandinaavisen yleisilmeen kotiimme. Valkaistu tammilankku tuntuikin siis paremmin istuvan meidän tulevan kotimme kokonaisuuteen. 


Laattojen suhteen olimme jo pitkälti tehneet päätöksemme ennen sisustussuunnittelua. Tai ainakin siis valinneet lattialaatat, sillä avoimena olivat kyllä vielä välitilojen laatat, joihin ennakkosuosikit oli onneksi kuitenkin katsottu jo alustavasti etukäteen. Päädyimme valitsemaan keittiön välitilaan beigeä terrazzolaattaa ja päävessaan (WC1 eli aulan käytävän päässä oleva wc) tulee näyttävää harmaata terrazzolaattaa yhdelle seinälle. Kodinhoitohuoneen välitilan jätimme vielä toistaiseksi ilman laattaa, sillä olemme miettineet sinne ehkäpä sormipaneelia. Lattialaatoiksi kaikkiin tiloihin tulee jo aikaisemmin valitsemamme laatta: Concept Bianco. Tätä tulee myös kylpyhuoneen seiniin. 


Laattojen sauma-aineen värin valintoihin saimme myös johdonmukaisesti apuja ja sopivat sävyt löytyivät näppärästi.Maalien valinta oli mielestäni haasteellisin ja siihen saimmekin hyvin apuja sisustussuunnittelijaltamme. Aluksi olimme ajatelleet yleissävyksi Tikkurilan Paperia, mutta päädyimme kuitenkin ottamaan hienoisesti lämpöä ja tunnelmaa Värisilmän oman malliston Hengähdys-nimisellä sävyllä. Hengähdys on hyvä vaihtoehto "maalarin valkoiselle". Hengähdyksellä maalataan olohuone-keittiö, aula, kodinhoitohuone, WC2 ja eteinen. Arkieteiseen valikoitui Tikkurilan Paperi. WC1 maalataan kahdelta seinältä Pellavapyyhe-nimisellä sävyllä. Makuuhuoneisiin valitsimme Ajopuun (Tikkurila), Villasukan (Teknos) ja Mulperin (Tikkurila). Myös työhuoneesta löytyy Mulperi. 


Olen todella tyytyväinen tekemiimme valintoihin, enkä malttaisi odottaa niiden näkemistä talolla. Saimme Sirkulta hyviä, mutta ei lainkaan liian ohjailevia tai painostavia neuvoja, joten iso kiitos mukavalle ja sujuvalle suunnittelulle. Meidän toiveemme otettiin ihanasti huomioon ja samoin meidän pieni sisustusassistenttimme, joka tietenkin oli palaverissa mukana. Kannattaa ehdottomasti käydä talotoimittajan tarjoamassa sisustussuunnittelussa, jos siihen on tarjottu mahdollisuus. Ammattilaisen näkökulmat voivat tuoda todella toimivia vivahteita omien mieltymysten tueksi- sellaisia, joita ei itse olisi osannut edes ajatella. 


Share your opinion:

Jätäthän vain asiallisia kommentteja.

Kiitos kommentistasi!