Kodinhoitohuoneen hahmottelua

18 heinäkuuta 2022


Aiemmissa kodeissamme ei ole ikinä ollut kodinhoitohuonetta, joten tämä uuden kodin kodinhoitohuone tulee olemaan ensikosketus tähän arjen luksukseen. Kokemusta kodinhoitohuoneen toiminnoista tai ylipäätään kodinhoitohuoneen käytöstä ei siis ole omasta takaa, mutta yritimme poimia netin syövereistä mahdollisimman hyvin vinkkejä kodinhoitohuoneen suunnitteluun. 


Toiveenamme kodinhoitohuoneelle on tilan nimensä mukaisesti kodin hoitaminen. Kodinhoitohuoneesta saisi siis löytyä paikka likaiselle pyykille ja sen pesemiselle sekä säilytystilaa mm. puhtaille lakanoille, petivaatteille ja pyyhkeille. Lisäksi kodinhoitohuoneesta saisi löytyä siivouskaappi ja hieman laskutilaa tason muodossa. Millainen kodinhoitohuone meille on uuteen kotiin tulossa?


Paikka kodin siisteyden ja puhtauden ylläpitoon


Yllä oleva väliotsikko kokoaa aika hyvin meidän ajatuksiamme kodinhoitohuoneen suhteen. Kodinhoitohuone on paikka, jossa löytyy kodin siivoukseen ja puhtaanapitoon kaikki tarvittava. Siellä on siivousvälineet, pyykinpesutarvikkeet, pyykinpesukone ja kuivausrumpu, vesipiste lavuaareineen sekä pieni tila pukeutumiselle kylpyhuoneeseen menoa varten. 

Tulevassa kodinhoitohuoneessamme on noin 9 neliötä ja kaapistorivi asettuu toiselle pitkälle seinämälle. Hieman tilaa kodinhoitohuoneesta vie pieni vajaan kahden neliön liuko-ovella varustettu wc, joka haluttiin sijoittaa lähelle suihkutiloja, muttei kuitenkaan kylpyhuoneeseen. Näin ollen sen paikaksi määräytyi kodinhoitohuone. WC:n sijainti on hyvä myös tulevan terassin ja pihan kannalta, sillä kodinhoitohuoneen vessaan pääsee helposti terassilta.


Kodinhoitohuoneeseen meille valikoitui valkoiset kaapit. Ovissa on vetiminä valkoiset profiilivetimet, jotka ovat sopivan neutraalit ulkonäöltään. Olemme jo aikaisemmin valinneet kodinhoitohuoneen altaaksi perus rosterisen altaan, mutta nyt pähkäilemme pitäisikö se sittenkin vaihtaa vielä mustaksi komposiittialtaaksi. 

Kodinhoitohuoneen lattiaan tulee Concept Bianco -laattaa koossa 10x10. Samaa laattaa meille tulee myös WC-tilojen lattioihin, kylpyhuoneeseen, eteiseen ja arkieteiseen. Seinien sävynä on kotimme yleismaali eli Tikkurilan Höyhen. Aikaisemmin meille piti siis tulla yleissävynä Värisilmän Hengähdys-sävyistä maalia, mutta päädyimme vaihtamaan sen "höyheneksi". 

Rakennusprojektin alkumetreillä olimme ensin suunnitelleet kodinhoitohuoneeseen kurapistettä, mutta onneksi päätimme kuitenkin toteuttaa erillisen arkieteisen kurapisteineen. Talon takaa terassin kautta kulkeminen kodinhoitohuoneen kurapisteelle ei nimittäin olisi ollut kovinkaan käytännöllinen. Nyt tila saa olla käytännössä vain pyykinpesu- ja siivousvälinetila eikä tarvitse pelätä, että kuravedet roiskuvat puhtaille pyykeille. 

Kodinhoitohuoneeseemme tulee siis pääasiassa vaaleita sävyjä, mutta välitilan sisustusratkaisu on vielä pohdinnassa. Olemme miettineet riman tai sormipaneelin asentamista sinne, mutta lopullisia päätöksiä ei olla vielä tehty. Mielestäni välitilaan voisi sopia todella hyvin kylmän ja pähkinän sävyinen rima tai sormipaneeli, joka toisi sinne sopivasti kontrastia vaaleiden kaappien rinnalle.

Share your opinion:

Jätäthän vain asiallisia kommentteja.

Kiitos kommentistasi!