Raksakuulumisia kesä-heinäkuun vaihteesta

11 heinäkuuta 2022Kaupallinen yhteistyö: Sievitalo


Pitkästä aikaa meidän raksakuulumisia kuuluville - Missä mennään, mitä on tehty ja mitä on seuraavaksi luvassa? Viimeiset viikot on ollut kyllä melkoiset helteet, jotka ovat varmasti koetelleet rakennustyömailla työskenteleviä. Meillä ajoittui lattiavalu viime viikolle, joten ilma talon seinien sisäpuolellakin oli jokseenkin trooppinen. Nyt lämpötilat ovat onneksi jo hieman laskeneet maltillisemmiksi - sekä ulkona että talon sisäpuolella.


Viime viikolla kävimme muutamina päivinä vilvoittelemassa tulevan kodin ympäristössä sijaitsevalla lammella ja tuntuu niin uskomattomalta ajatella, että ensi kesänä pääsemme oikeasti nauttimaan uimisesta ja muutoinkin luonnosta tämän nurkilla. Tykkään jo niin paljon tästä alueesta, jonne kotimme valmistuu. Ihanaa, että saamme rakentaa meille kodin juuri tänne.Talolla tapahtuu


Lattiavalu valmistui viime viikolla eli meillä on viimeinkin lattia. Oli jännittävää päästä ensimmäisen kerran kävelemään taloon sisälle ja olemmekin käyneet siellä nyt aika ahkerasti. Väliseinärunkojen pystyttäminen starttasi tällä viikolla ja ovat nyt kokonaan saatu valmiiksi. Väliseinärungot auttavat hahmottamaan eri huoneita, niiden kokoa ja sijoittumista taloon. Niin kivaa, kun hommat etenevät. Tuntuu, että meille on osunut Sievitalon kautta taitava ja aikaansaava timpuri.


Sähkösuunnitelmien teko meillä hieman meinasi venähtää turhan pitkäksi (johtuen meidän toiveista ja niiden toteuttamisen selvittämisestä), mutta onneksi nyt sähkösuunnitelmat ovat löyty lopullisesti lukkoon. Sähkömuutoksia tulee kotiimme jonkin verran. Täytyy myöntää, että en todellisuudessa tiedä kovinkaan hyvin millaisia muutoksia meille on tulossa, sillä päävastuu on ollut kyllä tässä hommassa miehelläni. Näistä siis ehkä lisää myöhemmin!


Tällä viikolla kaupunkimme vesilaitos kävi asentamassa meille vesimittarin. Seuraavaksi raksalla oikeastaan odotellaankin sähköasentajaa saapuvaksi tekemään sähköjohdotuksia. Myös paneelien sisäänkanto ajoittuu lähiviikoille. Meille itseasiassa tuli jo kylpyhuoneen ja saunan seinä- ja kattopaneelit, jotka vaihtuivat nyt saatavuushaasteiden myötä hieman kapeampaan profiiliin. 


Vaikka tavallaan jo odottaa uuteen kotiin muuttoa, on ollut niin ihana elää hetkessä ja nauttia vaan kesästä. Meillä alkoi hetki sitten pitkä koko perheen yhteinen kesäloma, josta todellakin haluan ottaa kaiken ilon irti. Kesä saa siis puolestani jatkua vielä pitkään ja uusi koti saa odotella myöhempään. Ehkä syksyllä alkaa olla sitten jo toiset aatokset, haha.


Kävimme muuten toissa viikolla tilaamassa makuuhuoneisiin vaatekaapit ja voin myöhemmin paljastaa, millaiset kaapit meille on tulossa. Alustavista suunnitelmista poiketen emme kuitenkaan päätyneet Ikean Paxeihin, vaikka ne olitkin olleet ensin meillä vaihtoehtona. Samaisella ostosreissulla tilasimme meille kulmasohvan, sillä halusimme hyödyntää kampanjahinnan. Valitsimme sohvaan neutraalin ja pehmoisen vaalean kankaan ja sohvasta tulee varmasti todella kaunis. 
Lupasin vastailla myös muutamiin kysymyksiin, joita sain Instagramin puolella. Valitsin täältä kaksi pääaiheitta, jotka tuntuivat kiinnostavan eniten: budjetin ja sen pysyvyyden sekä talon valmistumisen ja muuton ajankohdan. Budjetti on kokonaisuudessaan ollut haastava kokonaisuus. Olemme jo projektin alussa saaneet huomata, että budjettia joutuu venyttämään. Meidän alkuperäinen budjettimme on ylittynyt tähän asti noin 10%, mutta tietysti siihen ei vielä lukeudu pihan laittaminen, piharakennukset ym. Todellinen kokonaiskustannus hahmottuu paremmin sitten, kun saamme ensin talon valmiiksi. Talon pitäisi aikataulun mukaan valmistua marraskuun alkupuolella ja muuton ajoittua myös marraskuulle. 

Share your opinion:

Jätäthän vain asiallisia kommentteja.

Kiitos kommentistasi!