Alustavat pihasuunnitelmat, talon julkisivuväri ja joulukuusen paikka uusiksi?

14 joulukuuta 2022


Aikalailla kuukauden päivät ollaan nyt saatu asustella uudessa kodissa. Tässä ajassa on päässyt jo hyvin rutinoitumaan kodin toimintojen kanssa. Koti on tuntunut heti aivan omalta kodilta ja en osaisi kuvitellakaan, että asuttaisiin missään muualla nyt. Kovastihan tässä vielä hommia piisaa, sillä yksi makuuhuone odottaa edelleen tyhjänä ilman kiintokalustetta ja muita huonekaluja sekä arkieteinen on täysin laittamatta. Mutta kaikki aikanaan - jos ei täksi jouluksi, niin sitten vaikka ensi jouluksi.


Kun uudessa kodissa on ehtinyt asua kuukauden, on alkanut jo muovautumaan jo selkeämmin, millaiset ratkaisut täällä voisikaan toimia parhaiten. Etupihan osalta ajatuksia on alkanut jo muodostumaan ja huvittavaa kyllä, olimme mieheni kanssa molemmat miettineet samaa muutosta suunnitelmiin omissa ajatuksissamme. Alunperin etupihalle oli suunniteltu kaksi istutusallasta, mutta nyt tuntuu, että haluamme ehkä jättää toisen näistä pois. Tällä tavoin saisimme enemmän tilaa autoille myös kuistin edustalle. Näistä tulen varmasti jakamaan ensi vuoden puolella enemmän, nyt nimittäin etupiha on saanut melkoisen lumivallin ympärilleen. Odottakoot se siis kevääseen. Kotia suunniteltaessa, jo ihan silloin tontin varaamisen alkuhetkistä asti, meille tuntui olevan päivänselvää, että talomme tulisi olemaan tumma: joko musta tai tummanharmaa. Päädyimme kuitenkin loppujen lopuksi tummanharmaaseen, jota nyt olemme sittenkin käyneet kyseenalaistamaan. Toukokuusta asti olemme katselleet kotia maalaamattamana eli hyvin vaaleana, jonka takia tuntuisi kovin vieraalta maalata se tummanharmaaksi. Pelkäämme hieman, että talon tumma julkisivuväri on liian raskas ja syö kauniiksi suunniteltua julkisivuvalaistusta. 


Tämän seurauksena olemmekin alkaneet hieman kallistua jo valkoiseen julkisivuväriin, joskaan emme kuitenkaan ole tehneet mitä muutoksia lupiimme. Annetaan nyt julkisivun väriasian rauhassa hautua kevääseen asti, kunnes maalaus alkaa olla enemmän ajankohtainen. Enpä olisi ikinä uskonut, että tästä syntyy vielä tällainen valinnan vaikeus. Tummanharmaat talot ovat nättejä, mutta valkoiset ovat myös tosi freesejä. Tuntuu, että olemme ehtineet jo asettautua valkoiseen (= pohjamaalattuun) taloon ja se sopisi niin hyvin tähän maisemaan. Onneksi kaikki suunnitelmat eivät ole kuitenkaan menneet aivan uusiksi, sillä joulukuusen päätimme sijoittaa sille alunperinkin ajateltuun paikkaan olohuoneen päätyseinälle ikkunan eteen. Saimme viime viikolla myös koristeltua viimein kuusen, ja onneksi näin, sillä nyt olemmekin jo viikon olleet kovassa flunssassa (eräs nimeltä mainitsematon "k"). Ainakin kuusi on jouluksi valmiina, vaikka muutoin tuntuu, että hommat eivät ole päässeet edistymään toivotulla tahdilla. 


Mukavaa viikonjatkoa sinne,

Share your opinion:

Jätäthän vain asiallisia kommentteja.

Kiitos kommentistasi!