Olisiko sittenkin pitänyt ottaa muuttopalvelu?

20 joulukuuta 2022Kaupallinen yhteistyö: Grabbarna Flytt

Meidän muuttokuukausi alkaisi olla nyt lopuillaan ja näyttäisi siltä, että jollain ihmeen kaupalla ehkä selvittiin taas tästäkin urakasta. Muuttopäivää uuteen kotiin ei voinut etukäteen sataprosenttisen varmaksi arvioida, sillä rakennusprojektille oli asetettu arvioitu kauppasopimuksen mukainen luovutusajankohta. Arvioitu luovutusajankohta ei siis välttämättä ole aina pitävä, vaan rakennusprojektin loppumetreilläkin voi tulla vielä yllättäviä käänteitä. Emme siis uskaltaneet tämän takia lähteä arpomaan ulkopuolista muuttofirmaa meidän muutollemme, vaikka sellaisella olisi kyllä ollut paikkansa taas tässäkin muutossa. Muuttopalvelu olisi helpottanut niin paljon viime viikkojen urakkaa, sillä homma olisi ollut hoidettu päivässä ilman oman lähipiirin vaivaamista ja omien voimien kuluttamista loppuun.

Grabbarna Flytt tarjoaa yksityishenkilöiden ja yritysten muuttopalveluita pääkaupunkiseudun alueella. Olen tehnyt heidän kanssaan yhteistyötä ensimmäisen kerran jo pari vuotta sitten (tästä pääset lukemaan edellisen jutun), joten oli ilo palata kuluneen kuukauden aikana toteutetun muuton aiheissa jälleen uudelleen muuttamisen ja muuttopalvelun saloihin. Olisipa meillä todella ollut muuttopalvelu hoitamassa tämänkin muuttourakan.

Me teimme muuttoa melkein kuukauden päivät. Muutossa kesti siksi niin pitkään, että siirsimme hiljalleen vanhasta asunnosta tavaraa, mutta emme kuitenkaan aivan kaikkea kertarysäyksellä - isoimman osan tietysti kuitenkin. Pitkään kestävä muutto on toisaalta hyvä asia, mutta on siinä oma puudutuksensa. Kun muutto jatkuu kauan ja muuttoon liittyvät asiat pyörivät mielessä viikkotolkulla, se haukkaa kieltämättä yllättävän ison palan omaa jaksamista ja energiaa. Jos muutto saadaan päivässä muuttopalvelun avulla maaliin, säästää siinä niin omia hermoja ja voimia kuin saa nopeammin muuttoasioiden osalta mielenrauhan. 

Kuluneen kuukauden aikana tuli mietittyä yhden jos toisenkin kerran: olisimmepa voineet ennustaa muuttoajankohdan ja hyödyntää ulkoista muuttoapua. Olimme kuitenkin siinä suhteessa hätähousuja, että halusimme päästä muuttamaan heti, kun siihen rakennusvalvonnalta vain luvan saisi. Ja koska senkään suhteen aikataulu ja muuton toteutuminen ei ollut aivan varmaa, emme uskaltaneet sopia muuttofirmaa hoitamaan muuttoa olemassa olevan aikataulujen muuttumiseen liittyvän riskin takia. Onneksi muutto onnistui tällä kertaa ominkin voimin, vaikkakin viimeisimmät viikot ovat sen myötä olleet todella väsyttäviä. Muuttopalvelusta olisi ollut tämän väsymyksen määrän ehkäisemisessä ja helpottamisessa todella iso apu.
Muuttamisen yhteydessä tulee usein taivasteltua tavarapaljoutta. Vaikka meilläkin on useampi muutto tässä vuosien aikana taustalla, niin kyllä sitä tavaraa vain aina riittää. Lapsen syntymän jälkeen tavaran määrä on vain kasvanut entisestään. Luonnollisesti lapsikin tarvitsee omat tarvikkeensa ja huonekalunsa, joita on p a l j o n. Ja usein valitettavasti osa tavaroista tai huonekaluista on jo mennyt niin heikkoon kuntoon, että ne joutaisivat suoraan kierrätykseen. Grabbarna Flytt itseasiassa tarjoaa muuton yhteydessä kierroksen tekemistä kierrätyskeskuksella, mikäli asiakkaalla on vanhaa ja huonokuntoista tavaraa, joka ei käy enää lahjoitettavaksi ja myytäväksi eteenpäin. Erittäin kätevä lisäpalvelu muutossa.

Meillä oli tämän viimeisimmän muuton suhteen vielä sen verran haasteellinen tilanne, että tavaroiden pakkaamiselle ei jäänyt arki-iltoina kuin muutama hassu tunti aina pakkausaikaa, joten homma eteni aika hitaasti. Tavaroiden pakkaaminen on kuitenkin muuton osalta tärkeää ja laatikot olisikin hyvä nimikoida ja yrittää pakata loogisesti. Tuntuukin, että usein pakkaamisen aloittaa hyvin ja siihen jaksaa keskittyä, ja sitten loppujen lopuksi viimeiset pakkaamattomat tavarat huiskitaan sikin sokin laatikoihin ja säkkeihin. Tuttua?Loppujen lopuksi muutto vaatii aina suuria ponnisteluita. Oman työmäärän helpottamiseksi ulkoisilla palveluilla voi valtavasti helpottaa muuton aiheuttamaa kuormaa. Perhekoon kasvaessa muuttaminen ei olekaan enää yhtä yksinkertainen rupeama kuin vaikka yksin asuessa opiskeluaikoina. Onhan siinä kuitenkin työmäärään nähden valtavasti eroa, tehdäänkö muutto yksiöstä yksiöön vai isosta omakotitalosta toiseen isoon omakotitaloon, jolloin luonnollisesti myös tavaramäärä on suurempi.  Muuttopalvelu sopii silti asumismuodosta ja asunnon koosta riippumatta kaikenlaisille kodeille ja asukkaille ja sen tuoma helpotus on kyllä oikeutettu ihan meille kaikille.  

Share your opinion:

Jätäthän vain asiallisia kommentteja.

Kiitos kommentistasi!