Kolme kuukautta uudessa kodissa: 5 suosikkiani

31 tammikuuta 2023


 Kaupallinen yhteistyö: Sievitalo


Uudessa kodissa on majailtu jo pian kolmen kuukauden ajan ja saimme myös viettää viime vuoden puolella yhden tärkeän juhlapyhänkin täällä - joulun. Tähän kolmeen kuukauteen uudessa kodissa on mahtunut monta tuntia siivoamista, kaappien kasaamista, tavaroiden järjestelyä ja lumitöitä, mutta myös tärkeimpänä sitä yhteistä aikaa läheisten kanssa. Uusi koti on tuntunut heti kodilta ja täällä on ollut ja on hyvä olla.


Sievitalon kanssa rakennusprojekti tuli luovutusvaiheeseen asti valmiiksi siis kolme kuukautta sitten. Siitä asti olemme saaneet asustella uudessa kodissamme, vaikka muutamia korjailuita onkin vielä odottamassa tekijäänsä. Sievitalon kanssa rakennusprojekti sujui kokonaisuudessaan jouhevasti ja pääsimme muuttamaan sovitun aikataulun mukaisesti, vaikka välillä näyttikin kieltämättä tiukalta aikataulussa pysymisen suhteen. Kolmessa kuukaudessa ei välttämättä vielä ole saanut tyhjentävää kuvaa siitä, mikä suunnitelluista ratkaisuista on toiminut ja mikä ei, mutta tässä vaiheessa on jo ehtinyt ihailla valmiita pintoja löytääkseen niistä suosikkinsa. Kurkistetaanpa nyt siis muutamiin omiin lemppareihini meidän uudessa kodissa.


Mihin olemme olleet uudessa kodissa tyytyväisiä?


Asunnon koko

Mielestäni uudessa kodissa on riittävästi tilaa. Tietysti aina voisi olla neliöitä yhdessä jos toisessakin nurkassa enemmän, mutta suurempi neliömäärä kasvattaisi sitten taas toista kriittistä päätä eli budjettia. 


Vaikka makuuhuoneiden koko aluksi mietitytti, ovat ne tuntuneet sopivan kokoisilta, eikä niihin oikeastaan kaipaa yhtään enempää tilaa. Makuuhuoneet ovat siis noin 9-10 neliön kokoisia. Työhuone on meillä on kaikkein kompaktein (8 neliötä), mutta ajaa hyvin asiansa ja sinne saimme hyvin extra säilytystilaa kaapin muodossa. 


Kylpyhuone

Kylpyhuoneessamme vallitsee rauhoittava tunnelma. Kultaiset suihkut betoninsävyisten laattojen kanssa sointuu ihanasti yhteen. Myös valaistu shampoosyvennys tuo kivan lisän tilaan. Onnistuimme aika hyvin luomaan "spa-tunnelmaa" omaan kylppäriimme. Onneksi en laittanut enempää vastaan näiden kultaisten suihkujen osalta, sillä nämä mieheni valitsemat suihkut on t ä y d e l l i s e t. 

Kylpyhuone on myös kokonsa puolesta aika sopiva, enkä oikein tiedä mitä sinne tekisin toisin. En ehkä mitään, jos samassa budjetissa pitäisi pysytellä. Meidän kylppärin laatat olivat muuten myös Sievitalon vakiovalikoimasta, eikä niistä siis muodostunut lainkaan lisähintaa! Laatta on koossa 45x45 cm ja ei häviä näyttävyydessä suuremmin isommalle sisarukselleen eli 60x60 cm kokoiselle laatalle.


Tilaa Sievitalon talokirja tai sisustusesite
Sauna

Sauna on yksi ehdoton suosikkini kodissamme, koska: 

- Lämpöhaapaneelit ja -lauteet ovat täydellisen sävyiset 

- Saunan ikkuna on iso

- Seinien pystypanelointi ja hieman kapeampi paneeli on moderni ja tyylikäs 

 - Valaistus on rentouttava
Keittiön värit ja välitilalaatta

Keittiössä on myös raikas tunnelma. Tykkään aivan älyttömästi kultaisesta hanasta beigensävyisen välitilalaatan kanssa. Kultaiset vetimet myös tuovat kivasti säihkettä mattavalkoisiin pintoihin. Suuri saareke keittiössä on myös aivan ehdoton - sen valitsisin kyllä uudestaankin. Sievitalon kautta keittiötoimittajaksemme valikoitui Omega-Keittiöt.


Julkisivu

Pystypanelointi oli yksi ehdoton valinta kotiimme. Toiveissamme oli latotyylinen talo ja sellaisen myös Sievitalolta saimme. Kattokaltevuus pystypaneloinnin kanssa tekee julkisivusta näyttävän ja ihailen aina kotitielle kääntyessä kaarteessa näkyvää kotiamme. Ei omaa kai voi kehua liikaa?Eteinen + arkieteinen

Eteiseen onnistuimme rakentamaan hyvin säilytystilaa ja pieni arkieteinen helpottaa pölyistä ja kuraista arkea. Arkieteiseen mahdutimme myös kurasyöpön, jotta kuratassut ja -tossut saadaan ulkoilun jälkeen helposti puhdistettua. Arkieteisestä hieman tilaa syö tekninen tila, joka on piilotettu liukuoven taakse.


Säilytystilaa saimme arkieteisen puolelle kohtuullisesti ja sinne suunniteltiin myös paikka kuivauskaapille. Arkieteinen olikin meillä yksi suunnittelun lähtökohta ja halusimme sen nimenomaan erillisenä tilana kodinhoitohuoneesta. Arkieteiselle iso peukku!

Share your opinion:

Jätäthän vain asiallisia kommentteja.

Kiitos kommentistasi!