Kolme keskeneräistä kodissa: Mitä on nyt työlistalla?

05 maaliskuuta 2023Ollaan hyvin rauhallisella tahdilla edistetty eri huoneiden laittoa valmiimmaksi muuton jälkeen. Viimeisen kahden kuukauden aikana arkieteinen sai säilytysjärjestelmän seinälle, keittiön saarekkeen päälle asennettiin riippuvalaisimet sekä olohuoneen sisustus täydentyi uudella matolla. Rauhallinen tahti on ollut hyvä, vaikka tietysti toivoisi, että keskeneräiset hommat edistyisi valmiiksi mahdollisimman nopeasti. Maltti on kuitenkin mahdollistanut rauhassa huoneiden ratkaisuiden ja sisustuksen miettimisen, mikä on tietysti positiivinen asia. 


Nyt kevään aikana olisikin tarkoitus taas pyrkiä edistämään kodin sisätiloissa keskeneräisiä juttuja ennen kuin piha-alueet alkavat viedä oman aikansa. Pääsette seuraavan otsikon alta kurkistamaan, mitä meiltä löytyy kodin sisätilojen tehtävälistalta.


Keskeneräisiä projekteja kodin sisätiloissa


Keskeneräisessä kodissa elämisessä on omat haasteensa, mutta siihen täytyy yrittää vain sopeutua. Kaiken ei todellakaan tarvitse olla heti valmista. Rakennusprojektissa on ollut jo itsessään suuri homma, joten onkin hyvä vetää hetki henkeä ennen kuin ryntää täysillä sisustamisen ja muun sisätilojen laittamisen kimppuun. Tällä hetkellä meillä on kotona keskeneräisenä ja seuraavaksi projektilistalla seuraavanlaisia juttuja:


Arkieteisen viimeistely


Kurakelit lähestyvät jo uhkaavasti, joten arkieteinen on yksi huone, jonka haluan ensisijassa kuntoon. Arkieteiseen on ollut etsinnässä pyyhekuivain ja itseasiassa päädyimme muutama päivä sitten sellaisen hankkimaan. Pyyhekuivain ei ole vielä saapunut, joten sen asentaminen seinälle jää seuraavien viikkojen tehtäväksi. 


Pyyhekuivaimessa meillä on tarkoitus kuivattaa ulkoillessa kastuneita vaatteita sekä koiran varusteita ja pyyhkeitä. Tarkoitus olisi jossain vaiheessa hankkia arkieteiseen myös kuivauskaappi, mutta sillä ei ole kuitenkaan niin kova kiire. 


Lastenhuoneen sisustus


Lastenhuoneesta löytyy tällä hetkellä lapsen sänky, vaatekaappi, leikkikeittiö, väliaikainen yöpöytä sekä futonsohva. Futonsohva vie jonkin verran lastenhuoneessa tilaa, mutta se on myös kätevä pukemisessa ja kirjojen lukemisessa. 


Meiltä löytyy valmiina edellisestä kodistamme lapselle pari taulua seinälle kiinnitettäväksi ja lisäksi ostimme huoneeseen puisen naulakon säilytystä varten. Seuraavana työn alla olisikin kiinnittää taulut seinälle ja naulakko niiden alapuolelle. 


Sängynpääty makuuhuoneeseen


Sängynpääty ei ole prioriteetilistalla kovinkaan kärkisijoille asetettuna, mutta sekin on kuitenkin yksi projekti, joka pitäisi saada hoidettua. Nimittäin niin kauan kuin sängynpääty on tekemättä, emme esimerkiksi pääse yöllä lataamaan puhelimia sängyn vieressä. Sängynpäädyn osalta en itse ole osannut vielä tehdä viimeistä päätöstä, millaisen siitä oikeasti haluan. Ruskea sormipaneelipääty olisi todella nätti, mutta myös musta sängynpääty (esim. kalanruoto tai sormipaneeli) olisi näyttävä. Musta toisi myös kaivattua kontrastia makuuhuoneeseen. Täytynee vielä jatkaa tämän miettimistä. 

Share your opinion:

Jätäthän vain asiallisia kommentteja.

Kiitos kommentistasi!