Vinkit viihtyisään kylpyhuoneeseen

21 maaliskuuta 2023Tunnelman luominen kylpyhuoneesen ei aina vaadi uuden kiiltäviä pintoja, kalliita vesikalusteita tai sisustustuotteita. Viihtyisyyttä on helppo luoda kylpyhuoneeseen yksinkertaisesti - nimittäin pitämällä pinnat puhtaana ja kypyhuone mahdollisimman siistinä ylimääräisestä tavarasta. Kylpyhuonetta suunnitellessamme meille oli aika selvää, että kylpyhuone on nimensä mukaisesti vain kylpemiseen eli suihkussa käyntiä varten, eikä sinne haluta mitään ylimääräistä tavaraa lojumaan. Emme halunneet sinne wc-pönttöä tai wc-kalusteita emmekä esimerkiksi varata sinne lainkaan paikkaa pyykinkuivatukseen.  

Suunnittelun avain viihtyisään kylpyhuoneeseen oli selkeät linjat, neutraalit ja rauhalliset sävyt sekä erillisen wc-tilan järjestäminen toisaalle. Erillinen vessa saatiin onneksi mahdutettua kodinhoitohuoneeseen, jolloin kylpyhuone saatiin omistaa kokonaan peseytymiselle. Niinpä meidän kylpyhuone kaikessa yksinkertaisuudessaan muodostuukin vain kahdesta sadesuihkusta ja shampoosyvennyksestä. Saunan ja kylpyhuoneen välillä on lasiseinä, joten saunan isosta ikkunasta kaikki luonnonvalo pääsee myös kylpyhuoneen puolelle.


Vinkit viihtyisään kylpyhuoneeseen


Siisteydellä ja ylimääräisen tavaran raivaamisella on suuri merkitys tilojen viihtyvyydessä. On kuitenkin myönnettävä tosiasia, että aina ei ole mahdollista raivata kylpyhuoneesta kaikkea muihin tiloihin. Kylpyhuonetta remontoidessa tai uutta taloa suunnitellessa onkin hyvin etuoikeutetussa asemassa saadessaan ottaa jo kylpyhuoneen suunnitteluvaiheessa käytännön toimivuuden ja viihtyvyyden huomioon. Onneksi on kuitenkin paljon muitakin vinkkejä, joilla tilasta saa helposti viihtyisämmän. 

Raivaa ylimääräinen tavara mahdollisuuksien mukaan muualle


Vaikka yllä mainitsinkin, että aina ei ole mahdollisuutta karsia ja raivata kaikkea tavaraa pois kylpyhuoneesta, kannattaa kuitenkin katsastaa oman kylpyhuoneen tilanne. Olisiko siellä jotain, jonka voisi sijoittaa muualle? Aivan varmasti jokaisen meistä kylpyhuoneesta löytyy toisinaan jotain sinne kuulumatonta, jonka poistamalla saa jo hieman lisätilaa ja järjestystä tilaan. Kaikkea ei tarvitse poistaa, mutta tilojen yleinen siisteys ja järjestys tekee jo ihmeitä. 

Viherkasvi kylpyhuoneeseen


Mikäli kylpyhuoneeseen tulvii luonnonvaloa ja siellä on hieman ylimääräistä tilaa, sinne voisi hyvin sijoittaa viherkasvin tuomaan raikkautta. Kosteudesta pitävät kasvit voisivat sopia tilaan hyvin, esimerkiksi peikonlehti tai vehkakasvit. Oma kylpyhuoneemme on päivisin todella valoisa, joten siellä voisi varmasti jokin viherkasvi viihtyäkin. Meillä ei vain löydy vielä tasoa viherkasville, joten sen sijoittaminen kylpyhuoneeseen on vielä jäänyt vain suunnitteluasteelle. 

Puhdista laatat ja kiillota suihkut


Puhtaaseen kylpyhuoneeseen on ennen kaikkea kiva mennä, mutta puhdas kylpyhuone myös viihtyisä! Siivouksella saa ylläpidettyä tilojen hygieniaa eli siivouksella on paljon muitakin hyötyjä kuin vain viihtyvyyden edesauttaminen. Meillä on myös tapana kuivata suihkut jokaisen käyttökerran jälkeen, jolloin ne käytännösä kiiltävät aina. Tämä on pieni vaiva päivittäin, mutta pitää suihkut kiiltävinä ja hyvässä kunnossa. 
Remontoidessa tai rakentaessa yksinkertaisuus kunniaan


Vanhan kylpyhuoneen remontointia tai uuden talon kylpyhuonetta uunnitellessa huolehdi yksinkertaisuudesta. Neutraalit värisävyt tekevät tilasta harmoonisen ja luovat toivottua spa-tunnelmaa. Tämä oli lähtökohtana oman kylpyhuoneemme suunnittelussa. Kultaiset sadesuihkut tuovat kivasti säihkettä muuten todella neutraalinsävyisille pinnoilla. 


Share your opinion:

Jätäthän vain asiallisia kommentteja.

Kiitos kommentistasi!