Kuivakukat kattauksessa: maanläheisiä sävyjä & ripaus kultaa

24 huhtikuuta 2023


Vaikka en niin kovin intohimoinen ruoanlaittaja olekaan, ja pääasiassa meillä keittiössä ruoat laittaa perheelle mies, ovat kuitenkin kattaukset ja niihin pieni panostaminen itselleni mieluisaa tekemistä. Kattausten yksityiskohtien miettiminen ja erilaisten elementtejen yhdistely on hauskaa puuhaa ja kattauksista on helppo luoda juhlien teemaan tai vuodenaikaan sopiva.  


Hyvä ruoka on aina tietysti nimensä mukaisesti hyvää, mutta viime silauksen sille antaa ehdottomasti kiva kattaus. Jo hyvin pienellä panostuksella saa kattaukseen pientä säväystä ja ruokailuhetkestä vieläkin maistuvamman. Tällaiseen pieneenkin panostuksen kuivakukat ovat täydellinen valinta.
*sisältää mainoslinkkejä


Kuivakukat kattauksen pöytäkoristeena


Kuivakukkien kanssa sopii todella hyvin yhteen luonnonläheiset sävyt astioissa. Meillä on musta ruokapöytä, joten astiat saavat olla vaaleita, jotta ne tuovat pehmeyttä kattaukseen. Eläväpintaiset ruokalautaset* näyttävät todella kivoilta mustalla pöydällä. Koska lautasissa on kuviointia, sopii kattaukseen pelkistetyt juomalasit*. Tykkään erityisesti tällasista pohjasta pyöreistä, mutta lasin yläosaa kohti kapenevista laseista. Vähän siis kuin viinilasit, mutta ilman jalkaa.Tässä meidän kuivakukkakimpussa on aika tyypilliset syksyiset sävyt, mutta silti se sopii mielestäni hyvin myös kevääseen ja kesään. Kuivakukat voi pitää maljakossa* tai sitten osan niistä voi asetella pöydälle, jolloin kattaukseen saa luotua eri ulottuvuuksia. Juomalasit ja yhden kuivakukista asetin puiselle alustalle, jolla saikin luonnollisia sävyjä ja pehmeyttä kattaukseen. Mustan pöydän kanssa myös puupinnat tarjottimissa näyttävät todella hyvälle. Kultaiset ruokailuvälineet* tuovat sopivan ripauksen hehkua luonnonsävyistä koostettuun kattaukseen. Kultaiset ruokailuvälineet ovat nykyään meillä ihan arkikäytössä ja ovat kiva piriste arjen ruokahetkiin. Nämä ovat säilyneet hyvässä kunnossa, eikä pinta ole lähtenyt onneksi kulumaan. Erityisesti mustan pöydän ja näiden ruskeiden ruokalautasten kanssa kultaiset ruokailuvälineet näyttävät niin hyviltä osana kattausta. 

Yleensä kotoa löytyy erilaisia kynttiläkuppeja*, joilla helposti viimeistelee kattauksen kuin kattauksen. Kuivakukkien kanssa kattaukseen valikoitui kynttiläkuppi, joka muistuttaa kuvioinniltaan paljon kattauksen ruokalautasia. Nämä eivät ole kuitenkaan samaa sarjaa, mutta muistuttavat yllättävän paljon toisiaan. Tykkään todella paljon sekä tuon kynttiläkupin että ruokalautasten ulkonäöstä - ihanan eloisat.


 

Näitä elementtejä yhdistelemällä syntyi kaunis, yksinkertainen kattaus. Kuivakukat kruunaavat kattauksen ja tuovat sopivasti rosoisuutta mustaan ja kultaiseen. Musta, ruskea, luonnolliset sävyt sekä kulta täydentävät toinen toisiaan ja luovat näyttävän kokonaisuuden. Kattauksesta jäi vielä uupumaan lautasliinat, mutta valitsisin varmaankin tähän kauttakseen joko puhtaan valkoiset tai tummanruskeat liinat. 


Share your opinion:

  1. Nätti kattaus :) Mistä nämä ruskeat lautaset ovat?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :-) Nämä ovat H&M valikoimasta.

      Poista

Jätäthän vain asiallisia kommentteja.

Kiitos kommentistasi!