Kokemuksia mattavalkoisista laminaattitasoista

20 huhtikuuta 2023Instagramin puolella meidän valkoiset keittiön tasot ovat herättäneet kiinnostusta. Useimmat kysymykset ovat liittyneet siihen, mitä materiaalia tasot ovat ja olemmeko olleet niihin tyytyväisiä. Meidän keittiön tasot ovat tosiaan mattavalkoiset ja materiaaliltaan laminaattia. Olen tehnyt keittiön suunnitteluvaiheessa tarkempia esittelyjä meidän kotimme materiaalivalinnoista, joita pääset halutessasi kurkkaamaan täältä


Valkoista ajatellaan yleisesti ottaen herkkänä ja vaikeasti puhtaanapidettävänä värinä - oli kyse sitten vaatteista, kengistä, autosta tai huonekaluista. Meille valikoitui keittiön materiaalivalintoja tehdessä valkoinen keittiö ja nimenomaan vielä mattapintaisena. Valinta kyllä jo silloin päätöstä tehdessä hieman mietitytti, sillä meillä ei ollut aikaisemmista kodeista tällaisista tasoista kokemusta. Nyt hetken laminaattitasojen kanssa eläneenä arvioisin kuitenkin sen hinta-laatusuhteeltaan kuitenkin meille parhaimmaksi ratkaisuksi rakennusbudjettiimme.Mattavalkoinen laminaattitaso keittiössä


Mattavalkoinen laminaattitaso ei paljoa ulkonäössä häviä valkoiselle pelkistetylle kivitasolle, vaikka hintaluokka onkin aivan toisesta maailmasta. Valkoisten kaapistojen kanssa sopii hyvin myös valkoinen taso, emmekä uskaltaneet itseasiassa edes lähteä "revittelemään" millään kuvioidulla laminaattitasolla. Niinpä meille päätyi valkoinen laminaattitaso koristamaan keittiötämme.Miten mattavalkoinen laminaattitaso toimii arjessa? Sanomattakin on selvää, että valkoiset pinnat vaativat enemmän puhtaanapitoa kuin värilliset tai kuvioidut. Meillä pääsääntöisesti tasot pyyhitään vähintään kerran päivässä ja välillä tietysti myös useammin, mikäli keittiössä kokkaillaan päivän aikana. Tavanomainen pyyhintä pitää tasot siistinä, mutta joidenkin tahrojen kohdalla saa toki hangata vähän enemmän. Miten suurempia jälkiä tasoihin ei ole vielä kuitenkaan puolen vuoden käytön aikana onnistuttu saamaan. 


Mattavalkoinen taso siis vaatii kyllä pyyhintää, mutta ei ole mikään mahdottomuus. Kuten jo aiemmin sanoin hinta-laatusuhteeltaan laminaattitaso on hyvä, enkä osaisi keksiä samalla budjetilla saatavaa vastaavan laatuista tai näköistä vaihtoehtoa. Tähän asti käyttökokemuksia on siis noin puolen vuoden ajalta, joten käyttökokemuksien kasvaessa voin palata uudelleen tasoaiheeseen myöhemmin. 
Keittiön lisäksi meiltä löytyy valkoinen laminaattitaso myös kodinhoitohuoneesta. Kodinhoitohuoneen laminaattitaso on kuitenkin hieman erilainen kuin keittiön, sillä sinne valitsimme ihan vain sellaisen tavanomaisen valkoisen, emmekä siis mattaa. Perus valkoinen taso ei siis ole pinnaltaan yhtä mattainen ja sileä kuin nimensä mukaisesti mattavalkoinen, mutta oikein pätevä vaihtoehto kodinhoitohuoneessa. Vaikka mattavalkoinen on ehkä astetta haastavampi kuin tavanomainen laminaattitaso, sanoisin kuitenkin, että mattavalkoinen on hieman paremman näköinen. 


Onko teillä ollut kotona laminaattitasoja ja oletteko olleet niihin tyytyväisiä? Saa ehdottomasti laittaa kommenttikenttään omia kokemuksia jakoon näistä!

Share your opinion:

  1. Meillä ollut mattamustat laminaatti tasot ja en voi suositella. Aivan mahdottomat pitää siistinä.. Nämä valkoiset ovat kauniit teillä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! Ikävä kuulla, että mattamustat tasot eivät olleet hyvä valinta :-( Musta keittiö on kyllä muutoin kaunis eli harmillista jos käytännöllisyys jää huomioimatta.

      Poista

Jätäthän vain asiallisia kommentteja.

Kiitos kommentistasi!