Ovaalin muotoinen peili eteiseen

08 toukokuuta 2023


Peileillä saa helposti huoneen tuntumaan suuremmalta ja valoisammalta. Pienikin eteinen näyttää heti huomattavasti avarammalta, kun sen sisustuksessa hyödyntää muiden esineiden lisäksi myös peilejä. Nimittäin jo yhdellä pienelläkin peilillä tilan ilme voi muuttua merkittävästi.

Meidän eteisen peili odotti pitkän tovin asennusta, mutta nyt se on ollut useamman kuukauden jo paikoillaan. Peili muutti kyllä heti tilaa avarammaksi ja valoisammaksi, vaikka meillä ei mikään ihan pienimmästä päästä eteinen olekaan. Asensimme ovaalin muotoisen peilin eteisen kaapiston syvennykseen, jossa se samalla toimii sisustusesineenä, mutta on myös käytännöllinen.
Eteisen peili viimeistelee sisustuksen


Eteinen ilman peiliä on kuin koti ilman keittiötä. Väliaikaisessa vuokrakodissamme raksa-aikana ei ollut eteisessä lainkaan peiliä ja se oli kyllä alkuun todella outoa. Usein on kuitenkin tottunut vilkaisemaan peiliin ennen kuin poistuu kotoa, mutta siellä ei tällaista mahdollisuutta ollut. Emmekä tietysti viitsineet edes alkaa väliaikaiseen kotiin muutoksia tekemään eli elimme sitten 10kk ilman eteistilan peiliä. Uuteen kotiin peili kuitenkin jo haluttiin ja tässä syvennyksessä sille oli ehdottomasti paras paikka. 

Meillä on eteisen kaapiston syvennyksessä pähkinän sävyiseksi käsiteltyä sormipaneelia, joka on jo itsessään yksi eteisen katseenvangitsija. Tuntuu kuitenkin, että peili kultaisilla reunuksilla viimeisteli kivasti eteisen sisustusta ja se istuu hyvin syvennykseen. Peili avartaa ulko-ovesta sisään astuessa näkymää myös aulakäytävän suuntaan, jolloin tila tuntuu heti avarammalta ja valoisammalta. Eteisen kaappien syvennyksen reunaosiin asennettiin kultaiset nupit vieraiden takkeja varten. Nupit sopivat hyvin yhteen myös tämän kultareunuksella varustetun peilin ja tietysti kaapistojen lankavetimien kanssa. Kokonaisuudesta saatiin yhtenäinen, eikä kuitenkaan eri värejä tai materiaaleja ole liikaa. Pientä kontrastia tilaan tuo ruskea eteisen matto, joka taas sointuu hyvin yhteen syvennyksen pähkinäisen sormipaneelin kanssa. Eteisestä tuli omasta mielestäni nätti kokonaisuus, jonka elementit toistuvat myös kodimme muissa tiloissa.


Share your opinion:

Jätäthän vain asiallisia kommentteja.

Kiitos kommentistasi!