Meidän kodin kiintokalusteet

05 heinäkuuta 2022Kaupallinen yhteistyö: Omega-Keittiöt


Kodin kiintokalusteiden suunnittelu on ehkä yksi isoimmista osa-alueista, jota tulee oman kodin suunnittelussa vastaan. Kiintokalusteiden suunnittelussa on usein tavoitteena saada laadukkaat ja pitkäikäiset kalusteet uuteen kotiin, tietysti käytössä olevan budjetin sallimissa rajoissa. Onneksi meillä on nyt suunnitelmat saatu viimeinkin näiden osalta pakettiin ja saimme pitkälti mahtumaan kokonaisuuteen kaiken mitä olimme ajatelleetkin. Meidän rakenteilla olevan kotimme kiintokalusteet tulevat Omega-Keittiöiltä, jossa kävimmekin pari kuukautta sitten suunnittelupalaverissa Vantaalla.  


Omega-Keittiöt toimittaa meille kiintokalusteet keittiöön, molempiin wc-tiloihin sekä kodinhoitohuoneeseen. Lisäksi arkieteiseen tulee teknisen tilan eteen liukuovi Omega-Keittiöiltä. Päädyimme valitsemaan kahdesta eri kiintokalusteiden toimittajasta Omega-Keittiöt meidän oman talotoimittajamme kautta, sillä olimme vakuuttuneita kiintokalusteiden laadusta sekä toimivasta vakiomalliston modernista valikoimasta. Suunnittelupalaverin perusteella teimme hyvän valinnan.


Valkoista, vähän kullanhohtoa ja pähkinää


Meidän kodin kiintokalusteiden pääväriksi valikoitui valkoinen. Valkoinen on neutraali, pitkäikäinen ja tyylikäs valinta, johon on helppo yhdistellä muita sisustus- ja materiaalivalintoja. Halusimme kuitenkin kiintokalusteisiin pientä kontrastia ja valitsimmekin kultaiset vetimet keittiön kaapistoihin sekä pähkinää päävessaan (eli siis käytävän päädyssä sijaitsevaan vessaan). Valkoisia kiintokalusteita täydentää keittiössä ja kodinhoitohuoneessa välitilojen tehosteeksi valikoidut materiaalit. 


Teen myöhemmin todennäköisesti vielä paremmat esittelyt eri tilojen sisustusvalinnoista, mutta kurkistetaanpa nyt miltä meidän keittiön, kahden vessan ja kodinhoitohuoneen kiintokalustevalintamme näyttävät. 


Keittiön kiintokalusteet


Keittiön kaapeiksi valikoitui mattavalkoiset Kensan kvartettiovet, jotka ovat mikrolaminaattia. Taso on myös mattavalkoinen ja sen materiaali on myös laminaattia. Meidän keittiömme kaapistorivi on lähes 4 metriä leveä ja se kätkee sisälleen mm. integroidut kylmälaiteet (jääkaappi ja pakastin) ja integroidun astianpesukoneen, roskavaunun, syvennetyt yläkaapit sekä 80cm leveän aamiaiskaapin. Aamiaiskaappiin valikoitui ovet, jotka menevät kaapin sivuille piiloon. Mekanismista käytetään Omega-Keittiöillä nimeä "sensys".

Keittiömme saareke on mitoiltaan 280 x 100 cm ja siinä on neljä isoa ja kaksi pienempää vetolaatikkoa. Lisäksi saarekkeesta löytyy liesi ja uuni. Saarekkeessa ja keittiön kaapeissa on kultaiset lankavetimet sekä syvennetyissä yläkaapeissa on sormiraolliset ovet ja ylimmässä rivissä pomppusalvat. Tykkään tästä kokonaisuudesta todella paljon. Keittiöön valitun välitilan materiaalin voi käydä kurkkaamassa täältä, mutta jaan tästä vielä myöhemmin oman julkaisunsa. Kodinhoitohuone


Kodinhoitohuoneen kaapit ja taso ovat myös valkoiset ja ne ovat valittu talotoimittajamme tarjoamasta Omega-Keittiöiden vakiomallistosta. Kodinhoitohuoneen kiintokalusteet valikoituivat kokonaan valkoisiksi, vaikka aluksi hahmottelinkin sinne terazzolaminaattia tasoksi. Pitäydyimme kuitenkin kokonaan valkoisessa valintojen suhteen ja hyvä niin. Valkoinen on raikas, puhdas ja juuri sopiva kodinhoitohuoneeseen.

Kodinhoitohuoneeseen nostimme koneet pois lattialta ergonomian parantamiseksi. Kodinhoitohuoneen sisustamiseen emme sen suuremmin aio panostaa, joten valitsimmekin kaappeihin neutraalit profiilivetimet ja allas on rosterinen. Kodinhoitohuoneen välitilan materiaalia emme ole vielä lyöneet lukkoon, mutta olemme ajatelleet sinne ehkä pähkinäistä sormipaneelia.

Kodinhoitohuoneen kaapistorivin pituus on noin 4 metriä. Pyykinpesukoneen ja kuivausrummun alta löytyy likaisille pyykeille korit sekä kaapistorivin päädyssä on siivouskaappi. 

WC 1


WC 1 eli käytävällä sijaitseva päävessa on myös yleisilmeltään vaalea. Valitsimme kuitenkin pähkinäviilun värisen laminaattitason tuomaan tilaan pehmeyttä. Pähkinäviilutaso on aivan ihana! Vaikka pähkinäviilu on tumma, se tuo tilaan hillitysti eli juuri sopivasti kontrastia. Tästä tulee varmasti todella kiva kokonaisuus.

WC:n kaappeihin meille tulee myös mattavalkoiset kvartettiovet ja valkoiset profiilivetimet. Vessan seiniin valikoitui harmaata terazzolaattaa, joka tulee sopimaan niin hyvin näiden kiintokalusteiden kanssa tilaan.
WC 2


WC 2 sijaitsee kodinhoitohuoneessa ja on puheissamme tunnetumpi nimellä "minivessa". Vessassa on neliöitä 1,8 eli se on todellakin kompakti. 

WC:n kaluisteiden suhteen toiveissa oli toimivat pienen tilan säilytysratkaisut, joten sinne valikoitui 60 cm leveyinen peilikaappi ja allaskaappi. Myös tässä vessassa on mattavalkoiset Kensan kvartettiovet. 

Jos olet kiinnostunut tutustumaan Omega-Keittiöiden kiintokalusteisiin, suosittelen lämpöisesti kurkkaamaan vaikkapa alkuun heidän verkkosivujensa kautta mallistoa ja materiaalivaihtoehtoja.

Kalustekuvat: Omega-Keittiöt

Share your opinion:

Jätäthän vain asiallisia kommentteja.

Kiitos kommentistasi!