Arkieteisen monet mahdollisuudet

11 heinäkuuta 2023Arkieteinen oli ehdottomasti yksi tärkein panostus, joka kotiimme haluttiin. Arkieteinen toimii samalla säilytystilana, mutta helpottaa suuresti toiminnoillaan arkea lapsi- ja lemmikkiperheessä. Arkieteisiä voidaan suunnitella myös omilla sisäänkäynneillään, mutta koimme, että eteisestä kulku liukuoven kautta arkieteiseen riittäisi hyvin vastaamaan omia tarpeitamme. Eteisestä on arkieteisen liukuovelle vain muutama askel, joten ei tarvitse esimerkiksi kulkea muiden tilojen läpi.Millaisia toimintoja meidän arkieteisestämme löytyy? Muovautuisiko arkieteinen tarvittaessa vaikka varasuihkuksi peseytymiseen?


Arkieteinen taipuu moneksi


Arkieteinen on ennen kaikkea suuri helpotus lapsiperheessä. Arkieteiseen saa sijoitettua useita toimintoja, joiden avulla arjesta tulee astetta kevyempää. Meidän arkieteisestämme löytyy kurasyöppö, pyyhekuivain,  kuivauskaappi ja hyllytilaa. Kurasyöppö on käytännöllinen erityisesti perheessä, jossa on lapsia tai koiria, mutta helposti siinä saa puhdistettua omatkin likaiset kengät puhtaaksi. Ja tulihan tässä kokeiltua kurasyöppöä myös varasuihkuna kylpyhuoneen ollessa pari päivää pois käytöstä. Hyvin taipuu kurapiste siihenkin tarkoitukseen!


Kurasyöpön vierestä meiltä löytyy kuivauskaappi. Kuivauskaappi on osoittatunut todella hyväksi ja monipuoliseksi kodinkoneeksi. Siellä kuivattaa nopeasti sateessa kastuneet vaatteet, kurasyöpöllä puhdistetut tai läpimäräksi kastuneet kengät sekä vaikkapa puhtaat pestyt pyykit pyykkikoneesta. En ole koskaan aiemmin omistanut kuivauskaappia, mutta voin jo näillä lyhyillä käyttökokemuksilla antaa sille ääneni. Aivan todella kätevä arjen helpottaja.

Säilystystilaa arkieteiseen saimme mahdutettua ihan sopivasti, mutta kieltämättä koskaan sitä ei voisi olla liikaa. En siis panisi pahitteeksi parista lisämetristä säilytyshyllyä. 


Arkieteisestä löytyy kaksi kapeaa avohyllyä, joissa on myös vaatetangot. Lisäksi on yksi rivi vetokoreja. Säilytystilaa pyrittiin kasvattamaan laittamalla hyllyjä mahdollisimman korkealle huonekorkeutta hyödyntäen. 

Tällaisia toimintoja saimme ujutettua viisineliöiseen arkieteiseen. Tilasta löytyy tosiaan myös liukuoven takaa tekninen tila, joka syö hieman esimerkiksi säilytysratkaisuilta tilaa. Tekniselle tilalle kuitenkin liukuovivaihtoehto on todella näppärä, ja on helppoa, kun sinne ei tarvitse kulkea ulkokautta. Liukuoviratkaisulla tekninen tila syö mahdollisimman vähän neliöitä muilta kodin toiminnoilta. 


Jos minun tulisi luetella arkieteisestä kolme tärkeintä asiaa, sanoisin PESUPISTE, KUIVAUSKAAPPI ja SÄILYTYSTILA. Nämä ovat ehdottomasti meidän aerkieteisemme kulmakivet ja näistä en luopuisi.

Share your opinion:

Jätäthän vain asiallisia kommentteja.

Kiitos kommentistasi!