Kokemuksia futonsohvasta kolmen vuoden ajalta

08 elokuuta 2023


Futonsohva on herättänyt niin Instagramissa kuin täällä bloginkin puolella kiinnostusta. Vanhempaan postaukseen on tipahdellut silloin tällöin kysymyksiä futoniin liittyen, joten ajattelin luoda koostepostauksen sohvan käyttökokemuksista. Futon on kaunis sohva, mutta kuinka se toimii virasvuoteena?


Löydät aiemman kirjoituksen täältä:

Karup Roots 140 futonsohva löhöilyyn ja vierasvuoteeksi


Helppo levittää vierasvuoteeksi


Futonsohva on leveydeltään 140cm eli levitettynä se menee hyvin kahdellekin nukkujalle tilapäiseen yöpymiseen. Yhdelle yöpyjälle sohva on mukavan leveä nukkua. Sohva on myös meidän pieneen n. 8 neliön kokoiseen vierashuoneeseen juuri sopivan leveä, eikä sinne itseasiassa kauheasti leveämpää sohvaa tai sänkyä enää saisi edes mahdutettua sähkökäyttöisen työpöydän takia. 


Sohvan runko on ketterästi siirreltävissä, mutta futonpatjalla on sen sijaan hieman enemmän painoa ja sen siirtäminen on työläämpää. Futonpatja on tavallista patjaa painavampi, mutta raahaamalla tai kaksin käsin nostamalla sen saa kyllä yksinkin siirreltyä paikoilleen. Ei siis kannata jättää sohvan hankintaa ainakaan patjan painon takia hankkimatta. 


Sohvan runko on keveytensä ansiosta todella helppo avata vuoteeksi ja päinvastaisesti koota taas takaisin sohvaksi. Sohvan avaamiseen sängyksi ei mene minuuttia pidempään. Runko on lisäksi kaikessa yksinkertaisuudessaan niin kaunis ja sopii hyvin osaksi modernia sisustusta.Futon tarjoaa hyvät yöunet


Meillä on käynyt useampia yövieraita, jotka ovat päässeet testaamaan futonpatjan toimivuutta nukkumiseen. Olen itseasiassa itsekin nukkunut muutamia öitä tässä futonsohvalla, joten pystyn myös jakamaan omat kokemukseni futonilla nukkumisesta. Millaiset unet futon sitten tarjoilee?


Futonpatja on lähtökohtaisesti kovempi kuin tavanomainen sängynpatja. Meidän omassa sängyssämme huomaa siis helposti ison eron verrattessa sängyn patjaa futonin patjaan. Sanoisin kuitenkin, että futon tarjoilee hyvät yöunet. Patja on riittävän jämäkkä, joten tilapäisessä yöpymisessä se tekee hyvää selälle - ainakin omalleni. Liian pehmeä patja ei nimittäin tunnu selän alla hyvältä, vaan riittävän kova ja jämäkkä patja on mukavan tukeva selälle. 


Yövirailtamme olen varovasti tiedustellut mielipiteitä futonpatjasta. Ehkä kukaan ei ole uskaltanut  haukkua, mutta ainakaan tähän asti yöt eivät ole olleet huonoja patjan takia kokemuksien mukaan. Meidän on ollut pitkään tarkoitus hankkia futonin päälle sijauspatja, sillä sellaista meillä ei edelleenkään siihen ole. Ohut sijauspatja voisi tuoda sopivan pehmeyden selän alle kuitenkin samalla tuoden myös suojaa patjalle. 

sisältää mainoslinkkejä

Share your opinion:

Jätäthän vain asiallisia kommentteja.

Kiitos kommentistasi!