Terassi rakentuu: Millaisia suunnitelmia rinneterassille?

01 heinäkuuta 2023Ihanan kesäiset säät ovat hellineet jo pian pari viikkoa ainakin täällä suunnalla Suomea. Aurinkoisten kelien saattelemana aloittelimme hetki sitten vihdoin terassin rakennusprojektin. Terassimme asettuu loivarinteisen tonttimme eteläpuolelle rinteeseen, jolloin rinteen aluetta saadaan terassin avulla paremmin hyötykäyttöön.

Terassiprojektin valmistumiselle ei ole sen suurempia paineita. Toki toiveissa olisi päästä vielä tänä kesänä nauttimaan omasta terassista: syödä ulkona, istua poreissa ja nautiskella kesäilloista. Ja on meille itseasiassa porealtaan toimituskin suunniteltu lähiviikoille eli toive olisi tietysti päästä siitäkin pian nauttimaan. Mutta todellisuudessa mitään aitoa kriittistä valmistumispainetta ei ole.


Terassi rinteessä


Terassin kooksi tulee nyt noin 70 neliötä. Uskoisin, että se on kooltaan meidän tarpeisiimme sopiva ja saadaan varmasti sijoiteltua sinne kaikki tarvittava. Terassia itseasiassa olisi tarkoitus alustavien suunnitelmien mukaan rakentaa myös alapihalle piharakennuksen yhteyteen, jolloin sinnekin avautuisi oma oleskelupaikkansa ja samalla myös lisätilaa terassipinnan muodossa.


Terassin asettuessa rinteeseen tarvitsee siihen ehdottomasti asentaa kaiteet. Terassin molempiin päätyihin ajattelimme asentaa rimoitukset näkösuojiksi, mutta pitkälle sivulle voisi tulla jotain kevyempää aitaratkaisua. Olemmekin vahvana vaihtoehtona miettineet lasikaiteita, joka jättäisi kivasti maiseman avoimeksi. Kesäisin terassin pitkälle sivulle avautuu ihanan vehreä ympäristö, joka olisi kiva sisällyttää jatkossakin maisematauluna. Vaikka tosiaan kuusiaita tulee kiertämään tontin terassin puoleista sivua, ei se tule kuitenkaan tuomaan erityisemmin terassille näkösuojaa, kun terassi ja aita ovat niin eri koroissa.Voisin myöhemmin avata tarkemmin meidän terassiprojektiamme: mahdollisia rakennusvinkkejä, mitkä työkalut koimme hyviksi ja miten eri terassinosat ovat rakentuneet. Blogin puolelle siis varmaankin tulee tipahtelemaan silloin tällöin myös terassiaiheista juttua!

Share your opinion:

Jätäthän vain asiallisia kommentteja.

Kiitos kommentistasi!