Pieniä edistysaskelia terassilla: terassin portaat

28 elokuuta 2023


Terassin rakentamisessa on otettiin pidempi tauko nyt kesän aikana. Kesäloma käytettiin todellakin vain lomailuun ja muutama viikko töihin paluusta haettiin rytmiä arkeen. Nyt ollaan taas saatu työhanskat käteen ja päästy terassin viimeistelyjen kimppuun. 


Missä mennään terassiprojektin kanssa?


Ensinnäkin oli niin ihanaa, että terassi saatiin heinäkuun alkupuolella siihen tilaan, että saimme ulkoporealtaan paikoilleen ja laitettua myös terassikalusteita terassille. Vaikka kesä olikin jo aikalailla puolivälissä silloin, saimme kuitenkin nauttia pitkän pätkän terassilla vietetystä ajasta. Ja onhan onneks vieläkin silloin tällöin aurinkoisia päiviä siihen. 
Terassin osalta on tosiaan vielä melkoinen tehtävälista. Listalla on mm.

- terassin jatkaminen loppuun porealtaan päädystä

- lasikaiteet

- päätyjen rimoitukset

- portaat alapihalle

- toisen päädyn liuska

- toisen päädyn portaat


Listasta onneksi saimme vetää jo yhden työvaiheen yli, nimittäin terassin toiseen päätyyn valmistui portaat eilisen aikana. Seuraavaksi tavoitteena olisi ryhtyä rimoituksien pariin ja jatkamaan porealtaan puoleista päätyä loppuun. 


Seuraavalle vuodelle olemme suosiolla suunnitelleet jättävämme lasikaitaiden hankinnan ja asennuksen sekä alapihalle johtavien portaiden rakentamisen. Tämän vuoden puolella olisikin siis vielä tavoitteena saada terassin toinen pääty viimeisteltyä ja päätyjen näkösuojat valmiiksi. Porealtaan päätyyn pitäisi rakentaa myös liuska kulkua varten. Paljon olisi siis vielä hommaa, mutta onneksi lumentuloon on vielä (toivottavasti) pitkä tovi.

Share your opinion:

  1. Tuleeko terassiin reunalautoja vai jätättekö tällaiseksi, että pilarit on näkyvissä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä tarkoitus laittaa, mutta ei olla ihan vielä tultu päätökseen millaiset laitetaan. Ne jää kuitenkin ensi vuoden puolelle tehtäväksi, sitten kun terassi kokonaisuudessaan valmis.

      Poista

Jätäthän vain asiallisia kommentteja.

Kiitos kommentistasi!