Kestävä ruokapöytä lapsiperheeseen: Miten musta ruokapöytä toimii lapsiperheen kodissa?

12 syyskuuta 2023


Lapsiperheen kodissa ruokapöytä saattaa joutua kovallekin koetukselle. Pöydän pintaa saatetaan hakata ruokailuvälineillä, naarmuttaa leluilla tai sen pintaan saattaa kenties eksyä värikynistä suloisia taideteoksia. Ruokapöytä toimii usein perheen yhteisenä paikkana: siellä syödään, piirretään, askarrellaan, tehdään läksyjä tai töitä tai tavataan ystävien kanssa. Ruokapöydän täytyy siis kestää kulutusta.


Meille kotiutui viime vuoden lopulla uusi ruokapöytä. Ruokapöytä on kooltaan 250x90cm, joten sen ympärille mahtuu kokoontumaan suurempikin porukka. Pöydän musta väri kuitenkin herätti pieniä epäilyksiä. Voiko musta pöytä toimia lapsiperheessä? Pyrimme etsimään netin syövereistä kaiken mahdollisen tiedon ja käyttäjäkokemuksia pöydästä, jotta voisimme varmistua pöydän toimivuudesta.


Ruokapöytä toimii usein perheen yhteisenä paikkana: siellä syödään, piirretään, askarrellaan, tehdään läksyjä tai töitä tai tavataan ystävien kanssa. Ruokapöydän täytyy siis kestää kulutusta.Musta ruokapöytä lapsiperheessä

Mustaan ruokapöytään yhdistää usein ajatuksen siitä, että sitä saa sitten olla jatkuvasti siivoamassa. Mustalla pinnalla huonepöly näkyy paremmin, joten näin mielessäni jo itseni jatkuvasti pöydän ympärillä siivousliina kädessä heilumassa. Näin ei kuitenkaan onneksi ole ollut, sillä pöydälle riittää ihan tavanomainen päivittäinen pyyhintä kuten muillekin keittiön pinnoille. Huoli osoittautui onneksi turhaksi.

Pöydän pinta on linoleumia, mikä myös hieman epäilytti. Linoleumista materiaalina meillä ei ollut lainkaan aiempaa kokemusta, mutta se on osoittatunut aivan loistavaksi. Pöytään on tullut toisinaan pieniä pintanaarmuja, jotka sitten ovat jonkin ajan kuluttua hävinneet itsestään! Lapseperheessä naarmujen katoaminen on ollut todella kätevää, sillä niitä tosiaan välillä tulee, vaikka pöydän pintaa yrittääkin suojella askartelualustoilla jne.
Jääkö sitten pöydän pintaan helposti sormenjäljkiä näkyviin? Lyhyestä virsi kaunis - ei onneksi. Vaikka tietysti siinä tapauksessa näkyy kyllä, mikäli on kyse vaikkapa rasvaisista sormista tai niistä tahmantassuista. Rasvaiset sormet jättävät kyllä jäljet pintaan kuin pintaan, joten en sanoisi, että linoleum on tässä poikkeus. Käsienpesulla ja siivouksella ne saa onneksi kuriin.

Pöytä on myös sopivan tukeva ja tähän pitkään pöytään kannatti hankkia tukikehikko tukemaan leveää pöytälevyä. Lyhyemmät versiot eivät sitä välttämättä tarvitse, mutta yli 200cm levyiseen sen kyllä itse ottaisin ehdottomasti. Tukikehikko tuo hieman lisähintaa pöytään, mutta se on ehdottomasti sen arvoinen.Musta ruokapöytä ei siis ole tuhoon tuomittu lapsiperheessä, vaan toimii itseasissa todella hyvin. Mattainen pinta ei myöskään onneksi ole sen hankalampi pitää siistinä. Tykätään mustasta pöydästä kovin!

Share your opinion:

Jätäthän vain asiallisia kommentteja.

Kiitos kommentistasi!