Ensimmäinen raskauskuukausi

28 helmikuuta 2024


Toteutan tällä kertaa katsaukset raskaudesta siihen liittyvistä vaiheista raskauskuukausittain. Viime kerralla kävin asioita viikkotasolla läpi aina parin tai muutaman viikon paketeissa. 


Ensimmäinen kuukausi on käytännössä aika lyhyt, sillä se pitää sisällään pitkälti positiivisen raskaustestin. Positiivinen raskaustesti oli todella toivottu "yllätys", sillä sitä oltiinkin tovi saatu odotella. 


Olen sen verran malttamatonta sorttia, että en todellakaan jaksa, saatika pysty odottaa kuukautisten alkua. Minulla oli viimeinen raskaustesti jemmassa, joten noin 3-4 päivää ennen kuukautisten alkua päätin sen tehdä ajatellen, että jos se ei nyt ole positiivinen, niin sitten tämäkään kierto ei ollut vielä meille tarkoitettu.  Tein testin eräänä sunnuntaiaamuna. Jotenkin minulla oli ollut vahva tunne, että olisin raskaana, vaikka toki niitä virheellisiä analyyseja olin ehtinyt tehdä jo aiemminkin. Uskaltauduin silti tekemään testin ja toinen hento viivahan siihen sitten piirtyi! Kyyneleet valtisivat silmät ja sain koko päivän hämmästellä itsekseni, että tässäkö sitä nyt ollaan. Samana iltana pääsin kertomaan asiasta vihdoin vielä miehellenikin, joka ei tosiaan oli ollut koko päivän pois kotoa. 


Ensimmäiset päivät ja viikot menivät vielä melko oireettomina. Hajuherkkyys oli ehkä hieman voimistunut jo ensimmäisten päivien aikana. Olin varannut meille aika pian varhaisultran, jonne päivät tuntuivat matelevan. Ensimmäisen neuvolan varasin vasta melkein kaksi viikkoa positiivisen testin tekemisen jälkeen, koska jotenkin halusin vielä varmistua, että kuukautiset eivät todella alkaisi. Ensimmäisen aika sijoittui siitä vasta noin kuukauden päähän. 

Share your opinion:

Jätäthän vain asiallisia kommentteja.

Kiitos kommentistasi!