Mitä raskaussovelluksia on käytössä toisessa raskaudessa?

24 helmikuuta 2024Kirjoitin raskaussovelluksista esikoisen raskausaikana. Esikoisen raskaus oli siinä mielessä raskaussovellusten käytön suhteen erilainen, että silloin oli huomattavasti enemmän aikaa miettiä raskauden etenemistä ja tutkia applikaatioiden sisältöä. Saatoin käydä useamman kerran viikossa katsomassa, mikäs raskausviikko nyt oli meneilläänkään - aivan kuin sitä ei olisi muuten muistanut päivän tarkalleen.


Tässä raskaudessa aika on ollut huomattavasti rajallisempaa. Arki pyörii aika vauhdikkaasti töiden ja päiväkodin ympärillä, ja joudun välillä ihan pysähtyä miettimään, että milläs viikolla sitä nyt mennäänkään. Siksi onkin ihan hyvä, että on raskauden seurantaan jokin sovelluskäytössä viikoista perillä pysymisessä!


Mitä sovelluksia minulla on käytössä toisen raskauden seurannassa?

Vaikka tämän raskauden osalta applikaatiot eivät ole niin suuressa huudossa, on tässäkin raskaudessa kuitenkin pari sovellusta otettu käyttöön. Sovellukset ovat olleet kiva ja kevyt tapa seurata viikkojen aikana tapahtuvaa kehitystä. Meille on tullutkin tavaksi lukea raskausviikon vaihtuessa aamuisin työmatkalla yhdessä miehen kanssa sovelluksen sisältö tai jos yhteistä työmatkaa ei ole osunut kohdalle, olen pommittanut viikkotiedot miehelle Whatsappin kautta. Haluan uskoa, että se on ollut miehellekin ihan kiva tapa seurata, missä mennään, kun onhan raskaus paljon konkreettisempi raskaana olevalle. 

Viikoittain tuleekin siis seurattua Preggersiä, joka oli myös ensimmäisessä raskaudessa yksi suosikeistani. Preggers on selkeä sovellus, joka antaa hyvin osviittaa siitä, minkä pituinen ja minkä painoinen vauva on milläkin raskausviikolla. Lisäksi sovellus kertoo sanallisesti millaisia kasvunvaiheita vauva käy läpi meneillään olevan raskausviikon aikana. Preggersistä voi hankkia myös maksullisen Premiun-version, mutta en ole kokenut sitä itselleni tarpeelliseksi. Lisäksi sovelluksesta löytyy viikoittain pienet tietopaketit äidille ja kumppanille, jotka minulla on myös ollut tapana lukea silloin tällöin läpi raskausviikon vaihtuessa.

Toinen sovellus, joka on ollut tässäkin raskaudessa käytössä, on Flo. Tosin sanoisin, että Flon käyttö päättyi jälleen positiiviseen raskaustestiin eli se on ollut enemmänkin käytössä silloin, kun raskaus oli toiveissa. Flon avulla voi seurata kuukautiskiertoa, mutta kierron lisäksi sitä voi käyttää myös raskauden seurantaan. Itse en kuitenkaan ole kovinkaan aktiivisesti käyttänyt nyt raskausaikana Flota, vaan miellän sen enemmän kuukautiskierron seurantaan soveltuvaksi. Kuitenkin ihan pätevä sovellus sekin.

Hieman suppeampi on nyt tässä raskaudessa applikaatiolista kuin edellisessä, mutta tämä on tuntunut juuri sopivalta määrältä informaatiota. Nyt kun on takana yksi raskaus synnytykseen asti, on kuitenkin jossain määrin muistissa mitä tapahtuu milloinkin. Sovellukset ovat kuitenkin kaiken kaikkiaan ihan kiva aktiviteetti ainakin uuden raskausviikon vaihtuessa.

Share your opinion:

Jätäthän vain asiallisia kommentteja.

Kiitos kommentistasi!